Салат з креветками – 10 найбільш смачних і простих рецептів
Салат з креветками, кальмарами і червоною ікрою на святковий стіл
Апетитний салат з морепродуктів – відмінне блюдо для святкового столу або романтичного вечора з вином. Готується такий салат досить легко і прекрасно підходить додаток до будь-яких інших страв. Спробуйте!
Інгредієнти:
Кальмари – 250 гр.
Креветки – 250 гр.
Ікра червона – 1 ст. л.
Яйце куряче – 2-3 шт.
Рис пропарений – 50 гр.
Майонез – за смаком.
Сир твердий – 50 гр.
Процес приготування:
Для початку вам потрібно приготувати інгредієнти для салату. Для цього потрібно розморозити варено-морожені креветки в гарячій солоній воді і підготувати кальмари. Кальмари відварити в киплячій воді протягом трьох хвилин, зніміть з тушок плівку і видаліть хребет.
Рис відваріть в киплячій підсоленій воді до готовності, промийте в холодній воді і дайте йому стекти і охолонути. Курячі яйця відваріть круто і остудіть в крижаній воді, очистіть.
У миску для салату покладіть рис, додайте креветки і потім наріжте кальмар півкільцями або дрібніші – як вам більше подобається. Додайте кальмара до салату. Курячі яйця пропустіть через яйцерезку або порубаєте їх ножем , додайте до салату, перемішайте.
Заправте салат майонезом, акуратно перемішайте його і потім посипте його зверху червоною ікрою. Сир натріть на дрібній тертці і додайте до салату. Можете лише прикрасити салат сиром або ж перемішати його з основною масою інгредієнтів.
Готовий салат приберіть в холодильник на півгодини, обгорнувши його плівкою (щоб майонез не сох), після чого подавайте страву до столу.