Салат з креветками – 10 найбільш смачних і простих рецептів

Простий покроковий рецепт салату з креветками, яйцем і огірком

Апетитний і свіжий легкий салат, який прекрасно впишеться в будь обіднє меню. Такий салатик відмінно підходить для тих, хто сидить на дієті і намагається їсти, лише свіжу та корисну їжу. Урізноманітніть ваш раціон цим чудовим блюдом і отримаєте справжнє задоволення від вживання цього чудового блюда.

Інгредієнти:

  • Креветки – 200 гр.
  • Огірок свіжий – 2 невеликих шт.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Листя салату – 100 гр.
  • Соус тар-тар – за смаком.
  • Сіль – за смаком
  • Часник – 1 зубчик.
  • Олія оливкова – 2 ст. л.

Процес приготування:

  • Якщо ви використовуєте не варено-морожені креветки, то їх потрібно для початку відварити у великій кількості солоної води, а потім остудити. Остиглі очистіть креветки, залишивши лише м’ясо. Якщо ж у вас вже підготовлені креветки, то їх треба розморозити в окропі з додаванням солі, але варити повторно їх не потрібно.
  • Часник пропустити через часниковий прес, з’єднайте з оливковою олією і полийте сумішшю креветки. Перемішайте їх і дайте трохи постояти, просочитися ароматом.
  • Курячі яйця відваріть до готовності круто, остудіть і очистіть їх від шкаралупи. Очищені яйця подрібніть за допомогою ножа або яйцерізки. Потім обполосніть салатні листя і дайте їм грунтовно обсохнути.
  • На гарячої, розпеченої сковороді з антипригарним покриттям, швидко обсмажте м’ясо креветок на великому вогні, домагаючись легкого золотистого відтінку. Креветки остудіть.
  • У миску викладіть салатні листя, додайте яйця, остиглі креветки і потім наріжте огірочки невеликими шматочками. До салату додайте соус тар-тар і сіль за вашим смаком. Перемішайте готове блюдо і подавайте до столу.