Салат з креветками – 10 найбільш смачних і простих рецептів
Як зробити смачний салат з креветками й ікрою?
Апетитний салат з вираженим морським смаком дуже легко приготувати самостійно. Всі самі смачні та вишукані салати лише на перший погляд здаються складними, насправді їх приготування – це суцільне задоволення і простота. Спробуйте самі!
Інгредієнти:
Креветки – 250 гр.
Ікра червона – 1 ст. л.
Яйце куряче – 2-3 шт.
Рис пропарений – 50 гр.
Майонез – за смаком.
Сік лимона – 1 ст. л.
Орегано – за смаком.
Сир твердий – 50 гр.
Процес приготування:
Для початку вам потрібно приготувати інгредієнти для салату. Для цього потрібно розморозити варено-морожені креветки в гарячій солоній воді і злегка обсмажити їх в оливковій олії на великому вогні.
Рис, попередньо ретельно промитий, відваріть в киплячій підсоленій воді до готовності. Промийте крупу в холодній воді, дайте рісу стекти ситі і повністю охолонути. Курячі яйця відваріть круто і остудіть в крижаній воді, очистіть від шкаралупи.
У миску для вашого салату покладіть рис, додайте остиглі обсмажені креветки. Курячі яйця пропустіть через яйцерезку або порубаєте їх ножем на кубики і додайте до салату, перемішайте.
Майонез з’єднайте з орегано і соком лимона, ретельно перемішайте, додайте заправку в салат. Сир натріть на дрібній тертці і далі можете лише прикрасити салат сиром або ж перемішати його з основною масою інгредієнтів.
В самому кінці посипте салат з червоною ікрою і охолодіть в холодильнику під плівкою протягом півгодини, не менше. Готовий салат подавайте до столу охолодженим.