Салат «Соняшник»

Салат «Соняшник» з копченою куркою, сиром і ананасом

Фото №4. Рецепт салату «Соняшник» з куркою та ананасом

Смачний і простий салат для святкового столу. Ананаси
трохи розбавляють інші, більш важкі продукти, і надають страві приємний
солодкуватий присмак. При бажанні, замість курки можна використовувати шинку.
Інгредієнти:

  • 300г копченої курки;
  • 200 г маринованих шампіньйонів;
  • 200 г консервованого ананаса;
  • 6 яєць;
  • 150г твердого сиру;
  • 1 цибулина;
  • 1 пачка чіпсів;
  • Майонез;
  • Сіль.

Як приготувати салат «Соняшник» з куркою:
1.
М’ясо подрібнити, викласти на велике блюдо і покрити
тонким шаром майонезу;
2.
Печериці нарізати пластинками, викласти другим шаром
і так само змастити;
3.
Яйця відварити, остудити і натерти на тертці;
4.
Викласти яйця поверх грибів і нанести тонку сіточку з
майонезу;
5.
Цибулю дрібно нарізати і злегка обсмажити на рослинному
олії;
6.
Ананаси нарізати кубиками;
7.
Змішати цибулю з ананасами і невеликою кількістю
майонезу, викласти на терті яйця;
8.
Натерти на крупній тертці сир і посипати салат;
9.
Охолодити салат в холодильнику, потім розмістити по
колі чіпси.
Тепер ви знаєте, як готувати салат «Соняшник». Приємного апетиту!
Салат «Соняшник» придуманий саме для того, щоб приємно
дивувати гостей його нестандартним зовнішнім виглядом. Як і будь-який салат, готувати
його досить просто, але важливо також знати, як прикрасити готову страву. Тим,
хто вперше береться за подібний експеримент, знадобиться кілька порад:

  • Чіпси для прикраси повинні бути цілі, однаковою довгастої
    форми;
  • Перед тим, як готувати салат, цибулю можна
    замаринувати – так він стане значно смачніше і не буде гірчити;
  • Краще всього вибрати чіпси з грибним або курячим смаком, щоб
    вони поєднувалися з іншими інгредієнтами. Для рибного салату можна взяти
    сирні;
  • Консервовані гриби перед додаванням в салат можна ненадовго
    викласти на друшляк – так вони позбудуться від зайвого маринаду. Так само можна злити
    сік з ананасів.