Салат «Соняшник» з копченою куркою, сиром і ананасом
Фото №4. Рецепт салату «Соняшник» з куркою та ананасом
Смачний і простий салат для святкового столу. Ананаси
трохи розбавляють інші, більш важкі продукти, і надають страві приємний
солодкуватий присмак. При бажанні, замість курки можна використовувати шинку.
Інгредієнти:
- 300г копченої курки;
- 200 г маринованих шампіньйонів;
- 200 г консервованого ананаса;
- 6 яєць;
- 150г твердого сиру;
- 1 цибулина;
- 1 пачка чіпсів;
- Майонез;
- Сіль.
Як приготувати салат «Соняшник» з куркою:
1.
М’ясо подрібнити, викласти на велике блюдо і покрити
тонким шаром майонезу;
2.
Печериці нарізати пластинками, викласти другим шаром
і так само змастити;
3.
Яйця відварити, остудити і натерти на тертці;
4.
Викласти яйця поверх грибів і нанести тонку сіточку з
майонезу;
5.
Цибулю дрібно нарізати і злегка обсмажити на рослинному
олії;
6.
Ананаси нарізати кубиками;
7.
Змішати цибулю з ананасами і невеликою кількістю
майонезу, викласти на терті яйця;
8.
Натерти на крупній тертці сир і посипати салат;
9.
Охолодити салат в холодильнику, потім розмістити по
колі чіпси.
Тепер ви знаєте, як готувати салат «Соняшник». Приємного апетиту!
Салат «Соняшник» придуманий саме для того, щоб приємно
дивувати гостей його нестандартним зовнішнім виглядом. Як і будь-який салат, готувати
його досить просто, але важливо також знати, як прикрасити готову страву. Тим,
хто вперше береться за подібний експеримент, знадобиться кілька порад:
- Чіпси для прикраси повинні бути цілі, однаковою довгастої
форми; - Перед тим, як готувати салат, цибулю можна
замаринувати – так він стане значно смачніше і не буде гірчити; - Краще всього вибрати чіпси з грибним або курячим смаком, щоб
вони поєднувалися з іншими інгредієнтами. Для рибного салату можна взяти
сирні; - Консервовані гриби перед додаванням в салат можна ненадовго
викласти на друшляк – так вони позбудуться від зайвого маринаду. Так само можна злити
сік з ананасів.