Салат «Ніжність»

Салат «Ніжність» — відома закуска, яку часто готують для святкового застілля. Напевно, кожна господиня може запропонувати свій фірмовий рецепт цієї страви. Сказати, що існує тільки один конкретний варіант його приготування, не можна, оскільки у салату існує безліч рецептів. Всі вони відрізняються набором інгредієнтів, спосіб нарізки продуктів або подачею салату.
Найчастіше для «Ніжності» всі складові викладаються шарами, рідше перемішуються. Основні інгредієнти, що використовуються для салату: відварене куряче м’ясо, гриби, яйця, твердий сир. Є рецепти, де закуску додають крабові палички, кальмари, сьомгу, креветки або консервовану кукурудзу. З м’ясних інгредієнтів, крім курки, часто зустрічається шинка, бекон або печінка. Крім цього, у закуску додають всілякі овочі і фрукти: цибулю, моркву, ананас, яблуко, банан, апельсини, капусту. Варіацій може бути безліч. В якості заправки використовують майонез або майонез, змішаний зі сметаною, в деяких випадках — просто сметану.
Подають «Ніжність» в скляних салатниках, креманках або високих фужерах. Іноді салат викладають порційно, на кожну тарілку з допомогою спеціальних формочок.