Салат олів'є з ковбасою і солоними огірками – класичний рецепт і 4 варіанти з фото покроково

Низькокалорійний олів’є з ковбасою і огірками без майонезу

Якщо ви віддаєте перевагу низькокалорійну їжу, то пропонуємо вам рецепт олів’є без використання майонезу. Це самий «легкий» варіант салату з ковбасою.

Інгредієнти:

  • Зелений горошок – 200-250 гр.
  • Несолодкий йогурт – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Гірчиця – ½ ст. л.
  • Ковбаса варена куряча – 150-200 гр.
  • Картопля середнього розміру – 3-4 шт.
  • Морквина невеликого розміру – 1-2 шт.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Огірок солоний – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – ½ шт.

Процес приготування:

  • Овочі (картопля і морква) промиваємо й варимо без додавання солі, потім охолоджуємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо дрібними або кубиками середнього розміру, по вашому смаку.
  • Яйця варимо круто, чекаємо поки вони охолонуть, чистимо і подрібнюємо.
  • Огірки нарізаємо кубиками. Половину цибулини дуже дрібно ріжемо. З ковбаси знімаємо шкірку і також нарізаємо кубиками потрібного розміру.
  • Для заправки змішуємо йогурт і гірчицю.
  • Збираємо в одній мисці всі продукти, консервований горошок, картопля, ковбасу, яйця, цибуля, огірки, моркву, додаємо до них заправку, солимо до смаку, перемішуємо і відправляємо в холодильник на 20-30 хвилин. Охолоджений салат подаємо до столу.
  • Приємного апетиту!