Салат олів'є з ковбасою і солоними огірками – класичний рецепт і 4 варіанти з фото покроково

Простий і смачний рецепт приготування олів’є без додавання моркви

Набір інгредієнтів для салату – справа смаку кожного. Додаючи або прибираючи з рецептів одні або інші продукти, ви зможете знайти саме те поєднання, яке сподобається вам. Однак не варто забувати, що базові компоненти повинні обов’язково бути присутнім, а інакше яке ж олів’є без горошку? Тому в цьому рецепті ми будемо обходитися тільки без моркви.

Інгредієнти:

  • Зелений консервований горошок – 1 банку (200-250 гр.).
  • Картопля – 3 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Ковбаса варена – 150-200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – ½ шт.
  • Майонез – 100 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Гірчиця – ½ ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Для салату необхідно відварити картоплю і яйця. Картопля варимо в мундирі без додавання солі, так він точно не розвалиться. Варені яйця і картоплю остуджуємо, очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками.
  • Солоні огірки злегка віджимаємо від зайвої рідини і ріжемо кубиками. Ковбасу теж дрібно нарізаємо. Половину цибулини дуже дрібно ріжемо ножем.
  • В окремій ємності збиваємо до однорідної маси інгредієнти для заправки: майонез, сметану і гірчицю.
  • У миску для салату перекладаємо інгредієнти, консервований горошок, картопля, яйця, ковбасу, огірки і цибуля. Виливаємо заздалегідь підготовлену заправку, добре перемішуємо і злегка солимо. Подавати до столу салат олів’є можна як на загальному блюді, так і порційно.
  • Приємного апетиту!