Салат олів'є з ковбасою і солоними огірками – класичний рецепт і 4 варіанти з фото покроково
Простий і смачний рецепт приготування олів’є без додавання моркви
Набір інгредієнтів для салату – справа смаку кожного. Додаючи або прибираючи з рецептів одні або інші продукти, ви зможете знайти саме те поєднання, яке сподобається вам. Однак не варто забувати, що базові компоненти повинні обов’язково бути присутнім, а інакше яке ж олів’є без горошку? Тому в цьому рецепті ми будемо обходитися тільки без моркви.
Інгредієнти:
Зелений консервований горошок – 1 банку (200-250 гр.).
Картопля – 3 шт.
Яйце – 3 шт.
Огірки солоні – 2 шт.
Ковбаса варена – 150-200 гр.
Цибуля ріпчаста – ½ шт.
Майонез – 100 гр.
Сметана – 100 гр.
Гірчиця – ½ ст. л.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Для салату необхідно відварити картоплю і яйця. Картопля варимо в мундирі без додавання солі, так він точно не розвалиться. Варені яйця і картоплю остуджуємо, очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками.
Солоні огірки злегка віджимаємо від зайвої рідини і ріжемо кубиками. Ковбасу теж дрібно нарізаємо. Половину цибулини дуже дрібно ріжемо ножем.
В окремій ємності збиваємо до однорідної маси інгредієнти для заправки: майонез, сметану і гірчицю.
У миску для салату перекладаємо інгредієнти, консервований горошок, картопля, яйця, ковбасу, огірки і цибуля. Виливаємо заздалегідь підготовлену заправку, добре перемішуємо і злегка солимо. Подавати до столу салат олів’є можна як на загальному блюді, так і порційно.