Салат олів'є з ковбасою і солоними огірками – класичний рецепт і 4 варіанти з фото покроково
Смачний салат олів’є з копченою ковбасою і маринованими огірками
Салат олів’є з копченою ковбасою і маринованими огірочками виходить дуже ситним, соковитим, з цікавим смаком. Відмінна альтернатива класичній варіації салату.
Інгредієнти:
Копчена ковбаса – 100-150 гр.
Ріпчаста цибуля – ½ шт.
Варена ковбаса – 100 гр.
Оцет столовий– 4 ст. л.
Консервований горошок – 250 гр.
Гірчиця по-французьки – 1 ч. л.
Майонез – 100 гр.
Курячі яйця – 2 шт.
Картопля середнього розміру – 3 шт.
Огірки мариновані (корнішони) – 2-3 шт.
Петрушка для прикраси.
Морква середнього розміру – 1 шт.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Промиваємо картоплю і моркву, варимо їх без солі, зливаємо воду і залишаємо остигати. Потім чистимо від шкірки, нарізаємо кубиками.
Яйця варимо круто, очищаємо від шкаралупи і подрібнюємо.
Мариновані огірочки ріжемо кубиками або невеликими прямокутниками.
З ковбаси знімаємо шкірку, ріжемо тонкими смужками.
Цибулю нарізаємо півкільцями, ошпарюємо окропом, потім заливаємо оцтом, залишаємо на 7-10 хвилин, зливаємо залишки оцту.
Для заправки змішуємо майонез з гірчицею.
Зливаємо сік з консервованого горошку, пересипаємо його в миску, додаємо до нього ковбасу, картоплю, яйця, морква, огірки і цибуля. Заправляємо салат сумішшю гірчиці і майонез, перемішуємо, солимо за смаком. Салат прикрашаємо листям петрушки.