Салат олів'є з ковбасою і солоними огірками – класичний рецепт і 4 варіанти з фото покроково

Смачний салат олів’є з копченою ковбасою і маринованими огірками

Салат олів’є з копченою ковбасою і маринованими огірочками виходить дуже ситним, соковитим, з цікавим смаком. Відмінна альтернатива класичній варіації салату.

Інгредієнти:

  • Копчена ковбаса – 100-150 гр.
  • Ріпчаста цибуля – ½ шт.
  • Варена ковбаса – 100 гр.
  • Оцет столовий– 4 ст. л.
  • Консервований горошок – 250 гр.
  • Гірчиця по-французьки – 1 ч. л.
  • Майонез – 100 гр.
  • Курячі яйця – 2 шт.
  • Картопля середнього розміру – 3 шт.
  • Огірки мариновані (корнішони) – 2-3 шт.
  • Петрушка для прикраси.
  • Морква середнього розміру – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Промиваємо картоплю і моркву, варимо їх без солі, зливаємо воду і залишаємо остигати. Потім чистимо від шкірки, нарізаємо кубиками.
  • Яйця варимо круто, очищаємо від шкаралупи і подрібнюємо.
  • Мариновані огірочки ріжемо кубиками або невеликими прямокутниками.
  • З ковбаси знімаємо шкірку, ріжемо тонкими смужками.
  • Цибулю нарізаємо півкільцями, ошпарюємо окропом, потім заливаємо оцтом, залишаємо на 7-10 хвилин, зливаємо залишки оцту.
  • Для заправки змішуємо майонез з гірчицею.
  • Зливаємо сік з консервованого горошку, пересипаємо його в миску, додаємо до нього ковбасу, картоплю, яйця, морква, огірки і цибуля. Заправляємо салат сумішшю гірчиці і майонез, перемішуємо, солимо за смаком. Салат прикрашаємо листям петрушки.
  • Приємного апетиту!