Рулет з курки

Рулет з курки з чорносливом у фользі

Чорнослив дуже тонко доповнює смак курки і надає страві особливу пікантність. Перед тим, як готувати, потрібно залишити його в окропі на 10 хвилин. У рецепті вказана вага чорносливу без кісточок. Відбивати м’ясо потрібно дуже ніжно, щоб не утворилися розриви. Краще при цьому накрити його харчовою плівкою.
Інгредієнти:

  • 600 г курячого філе;
  • 100 г чорносливу;
  • 3 зубчики часнику;
  • 100 г твердого сиру;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Нарізати філе плоскими шматочками і кожен відбити.
  • Викласти м’ясо на фольгу, сформувавши прямокутник.
  • Філе приправити сіллю, перцем і подрібненим часником.
  • Чорнослив нарізати дрібними кубиками і рівномірно розподілити поверх м’яса.
  • Посипати страву тертим сиром і згорнути рулет.
  • Загорнути рулет у фольгу і випікати 40 хвилин при 180 градусах.

Тепер ви знаєте, як готувати рулет з курки. Приємного апетиту!
Рулет з курки часто готують для святкових застіль, використовуючи в якості нарізки або закуски. Якщо додати до його складу додаткові компоненти, то він може перетворитися і в друге блюдо, яке подають самостійно або з легким гарніром. Як приготувати рулет з курки для себе і своїх гостей, підкажуть наступні рекомендації:

  • Перед подачею на стіл рулет з курки потрібно остудити до кімнатної температури;
  • Краще за все запікати рулети, укладаючи їх швом вгору;
  • Якщо ви готуєте рулет з курячих грудок, не можна щоб вони заступали один на одного;
  • Рулет з курки потрібно згортати дуже щільно, тоді він вийде більш соковитим;
  • Якщо в рулеті після згортання залишилися просвіти, скріпіть їх зубочистками.