Рис в мультиварці

Рис для ролів на пару в мультиварці

Рис – це не тільки основа для ролів, але і найважливіший їх
інгредієнт. Його якість дуже важливо, тому краще використовувати спеціальні
сорти для суші, або ж круглозернистий рис. Найважливіше – це дотриматися
пропорції.
Інгредієнти:

  • 500мл води;
  • 2 склянки рису;
  • 2ч.л. лимонного соку;
  • 50мл оцту;
  • 1ч.л. соєвого соусу;
  • 1 щіпка солі;
  • 2ч.л. цукру.

Як приготувати рис для ролів в мультиварці:
1.
Рис промити, викласти в каструлю і залити водою;
2.
Включити режим «Рис» і варити 25 хвилин;
3.
У маленькій каструльці змішати лимонний сік, оцет,
соєвий соус, сіль і цукор;
4.
Поставити каструльку на маленький вогонь і довести до
кипіння;
5.
Коли маринад охолоне, додати до рису.
Тепер ви знаєте, як готувати рис в мультиварці. Приємного апетиту!
Рис в мультиварці – простий спосіб досягти ідеальної
консистенції цього смачного і корисного продукту. Завдяки високим
технологій, навряд чи виникнуть проблеми, як приготувати плов, різотто і т. д.
Тим не менше, кілька рад стане в нагоді початківцям кулінарам:

  • Для того, щоб рис був м’яким, але при цьому не розварився,
    потрібно взяти води в два рази більше, ніж крупи;
  • Для приготування різотто, замість свіжих овочів, також можна
    скористатися готовими замороженими сумішами. Крім того, підійде
    консервований горошок або кукурудза;
  • Перед приготуванням рис потрібно ретельно промити;
  • Заправляти рис для суші та ролів краще саме рисовим
    оцтом. Звичайний теж підійде, але смак буде трохи відрізнятися від традиційних
    суші;
  • Перед тим, як готувати, рис для суші необхідно замочити в
    воді на 20-30 хвилин;
  • Рис для суші та ролів можна не підсолювати, а, навпаки,
    додати трохи цукру;
  • Додаючи до рису заправку, перемішувати його не потрібно.