Сочевиця в мультиварці

Сочевиця в мультиварці — звучить дещо незвично і навіть екзотично, адже ці бобові складно назвати традиційною російською культурою. Для нас страви на їх основі не є чимось звичним і майже не користуються популярністю. Хоча даремно. Незважаючи на більш високу вартість у порівнянні, наприклад, з горохом, рисом або пшоном (більш буденними для нас продуктами), сочевиця має чудові смакові якості і є джерелом багатьох корисних речовин. Каша з цих бобових виходить неймовірно ситної, смачною і поживною. До того ж готується страва в два рази швидше, ніж з того ж гороху або квасолі.
Взагалі, трохи дивним здається, що сочевиця, яку поважали і любили на Русі (а з неї в Середні століття пекли пироги, готували ароматні каші, супи і супи), зараз практично забута нашими співвітчизниками. Хоча ця культура затребувана в Азії, Індії, Африці, у великій пошані сочевиця у Південній Америці та Австралії, де складає основу національної кухні. Але сочевиця абсолютно незаслужено забута, і важливо повертати традиції її вживання, і не в якості екзотичного делікатесу, а повсякденного продукту, якими зараз ми вважаємо картоплю, гречку і макарони. І причини цього очевидні: сочевиця — неймовірно корисна культура, справжнє джерело мінералів, вітамінів, мікроелементів, жирних кислот. Зерна сочевиці більш ніж на третину складається з білка, який за своїми якостями нічим не поступається м’ясного.
Всім, хто зацікавився такої маловідомої в сучасній кулінарії культурою, як сочевиця, пропонуємо кілька рецептів смачних і корисних страв на її основі.