Горохова каша

Горохова каша – страва смачна, корисна і поживна. В
склад гороху входить безліч необхідних організму вітамінів і
мікроелементів. При цьому низька калорійність такої каші дозволяє ввести її в свій
раціон під час дієти.
Втім, для тих, хто не звик рахувати, скільки калорій в
його обіді чи вечері, горохову кашу можна легко урізноманітнити м’ясними
добавками. Це може бути варене чи копчене м’ясо, тушонка, фарш тощо Сам вигляд
м’яса не грає вирішальної ролі, так що можна використовувати будь-який доступний
продукт. Сирий фарш або м’ясо додатково обсмажують з ріпчастою цибулею, іноді
додають до піджарки моркву і гриби.
Саме доступність і невибагливість гороху зробили таку
кашу популярною серед простого населення. Також її часто готували на солдатських
кухнях. Примітно і те, що горохової кашею не гребували навіть царі завжди
прикрашаючи їй столи під час бенкетів і застіль.
На сьогоднішній день таке блюдо вже менш популярне, тому
у багатьох виникає питання, як правильно варити горохову кашу. Насправді в
цьому немає нічого складного – досить попередньо замочити горох на 1-2
години, а потім варити в звичайній каструльці до м’якості. Сіль, перець
вершкове масло додавати за смаком.
Приготувати кашу можна не тільки в каструлі, але і в казанку,
і в духовці, і, звичайно ж, в мультиварці. Моделі від редмондс, філіпс,
панасонік і поларіс відмінно підходять для цих цілей, істотно економлячи час,
проведений на кухні.