Гречка з м'ясом

Гречка з м’ясом — популярне блюдо і частий гість на столі росіян, що зовсім не дивно. По-перше, це дуже смачно і ситно. По-друге, корисно. Гречка недарма займає почесне місце на столі практично в кожній сім’ї: в ній міститься безліч цінних мінералів і мікроелементів. По-третє, страви з цією крупою готуються дуже просто і швидко. До того ж гречана каша — універсальний гарнір, який відмінно поєднується з багатьма основними стравами, і особливо з м’ясом. Розсипчаста гречана каша, просочена м’ясним ароматом, — ситний і смачний обід, і навіть ті, хто недолюблює цю крупу, зможуть по достоїнству оцінити її смак.
Гречку з м’ясом готують на плиті, і в мультиварці, та навіть запікають у духовці, використовуючи керамічні горщики. М’ясо для цієї страви вибирають будь, все залежить від уподобань. Любителям дієтичного харчування рекомендуємо використовувати індичку або курку. А ті, хто воліє страви пожирніше, можуть вибрати свинину або баранину. Крім гречки та м’яса у страву додають цибулю, моркву, помідори, гриби і всілякі спеції і прянощі. Використовують куркума, часник, гіркий і червоний перець, лавровий лист, мускатний горіх, петрушку і кріп.