Пшоняна каша в мультиварці

Пшонка – це одна з найбільш корисних круп, визнана у всьому
світі. З пшона готують каші, десерти, перші і другі страви. Найчастіше їх подають
на сніданок, оскільки вони наповнюють організм енергій, при цьому не залишаючи
відчуття тяжкості.
Пшоно прийшло в Європу з Японії, де його називали «Золотою
крупою» і додавали, мало не в кожну страву. Крім того, з нього робили
борошно, пиво і квас. Цей продукт швидко полюбився і слов’янським народам. Просо не
таке чудернацьке, як рис і кукурудза, тому вирощувати її було набагато
простіше і вигідніше. Хоча пшоняна каша і вважалася селянським стравою, їй не
гребували і вищі верстви суспільства, і навіть царі.
У пшоняної каші міститься велика кількість амінокислот,
які просто необхідні організму для відновлення клітин. Також вона багата
корисними вуглеводами. Вони не тільки надають сил, але і очищають організм від
різних шкідливих речовин і шлаків. Вітамінне «меню» пшоняної каші також
досить широко. Вітаміни В1, В2 і В5 покращують настрій, стан шкіри і
волосся, стабілізують кров’яний тиск.
Кашу з пшоняної крупи відрізняють не тільки корисні властивості,
але і смакові характеристики. При правильному приготуванні, вона виходить
дуже ніжною, смачної розсипчастої. Домогтися такого ефекту простіше всього з
допомогою мультиварки. Завдяки вбудованим програмами, крупа ідеально
проварюється, зайва волога випаровується, і каша виходить потрібної консистенції.
Пшоняну кашу можна зварити на воді або молоці, зробити
солодкою або солоною, додати мед, вершки, варення або сухофрукти.