Манна каша на молоці

Манна каша на молоці практично у всіх асоціюється з дитинством, адже вона є одним з перших продуктів, які вводять в дитячий раціон. Найчастіше її готують на сніданок, оскільки вона дуже живильна і дозволяє зарядитися енергією на цілий день. При цьому важливо пам’ятати, що калорійність цієї страви досить висока, так що тим, хто стежить за своєю фігурою, краще обмежитися невеликими порціями.
Манна каша на молоці містить у собі легкозасвоюваний білок і корисні вуглеводи. Вітамінний склад цього продукту небагатий, але це не заважає крупі сприятливо впливати на організм. Її особлива консистенція дозволяє боротися з хронічними захворюваннями шлунка і кишечника, нормалізувати обмін речовин. При цьому в манної каші ще й велика кількість кальцію, що допоможе зміцнити кістки і зуби.
Манна каша на молоці готується дуже просто, але вимагає до себе підвищеної уваги. Після того як всі інгредієнти додано в каструльку, від неї краще не відходити ні на крок. В іншому випадку всі страва може просто втекти, так що дбайливі господині постійно помішують кашу до її повної готовності. Благо, на це йде всього кілька хвилин. В процесі до молока і крупі додається цукор і невелика щіпка солі.
На основі молочної манної каші готують безліч десертів, та й сама по собі вона дуже смачна і солодка. В готову страву можна додати фрукти, сухофрукти, горішки, варення або джем. Для аромату ж разом із звичайним цукром в кашу кладуть трохи ванілі.