Пшоняна каша на молоці

Пшоняна каша на молоці – це гіпоалергенне блюдо, яке можна абсолютно всім! Саме тому воно часто зустрічається в дієтичному меню або в дитячому раціоні. Пшоняна каша, зварена на молоці, містить безліч корисних мікроелементів, які добре і швидко засвоюються організмом. При правильному приготуванні страва вийде ще і дуже смачним, так що можна буде оздоровитися з задоволенням!
Пшоняна каша на молоці дозволяє проявляти свою фантазію на кухні практично без обмежень. По-перше, можна самостійно визначити консистенцію страви. Пшоняна каша на молоці може бути і рідкої, і розсипчастою ‒ в залежності від обраних пропорцій. По-друге, смак самої каші також залежить від уподобань кулінара. Достатньо лише змінити кількість солі або цукру, щоб отримати десерт або ж ситний гарнір.
Крім того, пшоняну кашу на молоці можна доповнити смачною начинкою. Так, до складу страви входять фрукти і ягоди, сухофрукти, мед і горішки. Для більш ніжного смаку разом з молоком також додають вершки, а якщо хочеться знизити калорійність – воду. Для аромату можна додати в кашу трохи ванільного цукру. Крім того, пшоно часто змішують з рисом, отримуючи абсолютно нове блюдо з багатим вітамінним складом.
Способів, як приготувати пшоняну кашу на молоці, також придумано більше ніж достатньо. Для це підходить і сама звичайна каструлька, і мультиварка. Дуже смачною виходить пшоняна каша на молоці у горщиках. Іноді ж її і зовсім запікають прямо в гарбузі! В підсумку таке просте блюдо, як пшоняна каша на молоці, може стати дуже цікавим і незвичайним ласощами, якщо проявити трохи кулінарної фантазії.