Гарбуз в мультиварці

Гарбуз – це не тільки корисний, але і дуже смачний продукт.
Її часто використовують для наповнення каш, пирогів, тістечок і навіть додають в
перші страви.
Головними шанувальниками гарбуза були індіанці. Вони знали
безліч страв і способів її приготування. Їх рецепти збереглися і до нашого
часу, але в більшості своїй придбали більш сучасну забарвлення. На сьогоднішній
день страви з гарбуза поширені практично по всьому світу.
Не всі види гарбуза можна використовувати в їжу. Деякі з
них носять виключно декоративний характер, інші вирощують, як корм для
тварин.
Низька калорійність гарбуза дозволяє використовувати її для
дієтичного харчування. При цьому вона дуже легко засвоюється організмом і
благотворно впливає на процеси травлення. Гарбуз можна вводити в дитячий раціон
з самого раннього віку.
Смак гарбуза солодкуватий, тому страви з неї найчастіше
виступають у ролі десертів. Тим не менш, є й оригінальні несолодкі страви,
де важливий в першу чергу насичений гарбузовий аромат.
Головне достоїнство гарбуза – це великий список містяться
у ній речовин. Вітаміни, мікроелементи, мінерали, солі і кислоти перетворюють
гарбуз з продукту харчування в даний ліки. Особливо вона корисна для тих,
хто скаржиться на серцево-судинну систему, печінку і нирки.
Щоб не втратити корисні властивості гарбуза при термічній
обробці, її готують на пару, варять або запікають у духовці. Самим же ідеальним
варіантом для приготування смачних і корисних страв з гарбуза залишається
мультиварка. Підійде абсолютно будь-яка модель: редмонд, філіпс, поларіс,
панасонік та інші. Відрізнятися буде тільки час приготування.