Рис в мультиварці

Рис – один з найдавніших продуктів на планеті. Вважається,
що він з’явився ще під час танення льодовиків, а вперше застосовувати його в
якості їжі почали в Стародавній Індії. Рис володіє безліччю корисних властивостей,
наповнений клітковиною, білками і вуглеводами.
Через наявність великої кількості корисних речовин, у більшості
східних країн рис вважається одним з найпопулярніших страв щоденного
раціону. У деяких же його прирівнюють до дару богів, який несе в собі
життя і довголіття.
На сьогоднішній день відомо більше 10 тисяч сортів рису,
хоча для європейської людини доступно не більше 50. Найбільш широко
поширені з них: коричневий, жасминовий, басматі, арборіо і паэльо. Відомі
також досить незвичайні сорти рису, які відрізняються червоної або чорної
забарвленням.
Існує два основних способи, як варити рис. Для першого
– кількість рису і води розраховують в пропорції 1:2, що дозволяє рісу повністю
ввібрати рідина. У другому випадку рис кидають у киплячу підсолену воду,
варять до готовності, а потім зливають надлишки води.
З прогресом сучасних технологій, з’явився ще один
спосіб одержати ідеально пропарений рис. Для цього потрібно скористатися
мультиварка. В скороварках від редмонд, філіпс, поларіс і панасонік можна приготувати
не тільки рис на гарнір, але і створити оригінальні страви, в тому числі різотто,
плов, фаршировані овочі, а також зробити правильний рис для суші та ролів.