Рибний пиріг з консервів

Рибний пиріг з консервів з майонезом і сметаною в духовці

Пиріг з рибними консервами — це справжня знахідка для будь-якої господині, особливо якщо на порозі з’явилися несподівані гості. Така випічка стане гарним доповненням до обіду або вечері. На приготування піде не більше години, зате готової випічкою ви зможете нагодувати навіть велику компанію.
Інгредієнти:

  • майонез — 300 мл;
  • сметана — 200 мл;
  • сода — ½ ч. л.;
  • борошно — 9 ст. л.;
  • сіль — щіпка;
  • масло рослинне — 2 ст. л.;
  • рибні консерви — 1 б.;
  • цибуля — 2 шт.;
  • картопля — 3 шт.;
  • перець.

Спосіб приготування:

  • В окрему ємність вливаємо сметану, майонез, додаємо соду. Швидко перемішуємо інгредієнти.
  • Сюди ж відправляємо борошно, сіль. Тісто добре розмішуємо, можна використовувати міксер.
  • Консерви відкриваємо рідину зливаємо в невелику мисочку. Рибу розминаємо виделкою. Якщо риба здасться сухуватою, то додаємо трохи рідини з банки.
  • Картопля очищаємо, нарізаємо кружальцями.
  • Цибулю очистити, дрібно шаткуємо, обсмажуємо в олії до ніжно-золотавого кольору, перемішуємо з рибою, додаємо трохи перцю.
  • Форму змащуємо маслом, виливаємо половину тіста.
  • Зверху рівномірно розподіляємо картоплю і рибу з цибулею. Все заливаємо другою частиною тіста.
  • Випікаємо в духовці (180°С) 40 хвилин.