Рибний пиріг з консервів

Заливний пиріг з рибними консервами і картоплею на кефірі

Дуже простий пиріг, на його приготування йдуть лічені хвилини. Консерви вибирайте будь-які, наприклад скумбрію або сайру. А якщо додасте в начинку трохи зелені, то пиріг набуде більш привабливий зовнішній вигляд і приємний смак. Зовсім не обов’язково використовувати тільки рибні консерви. Для начинки добре підійдуть будь м’ясопродукти, овочі, зелень і гриби.
Інгредієнти:

  • борошно — 2 ст.;
  • кефір — 1 склянка;
  • яйце — 2 шт.;
  • сода — ½ ч. л.
  • масло рослинне — 3 ст. л.;
  • скумбрія в олії — 1 б.;
  • картопля — 4 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • сіль — ½ ч. л.;
  • масло вершкове — 2 ст. л.;
  • перець.

Спосіб приготування:

  • Змішуємо в окремій ємності борошно, яйця, кефір, соду, масло і сіль. Тісто повинне вийти рідкої консистенції і нагадувати густу сметану.
  • Рибні консерви перекладаємо в миску, розминаємо виделкою.
  • Цибулю очистити, дрібно нарізаємо, змішуємо з рибою.
  • Картопля очищаємо, нарізаємо кружальцями.
  • Форму змащуємо маслом, виливаємо половину тіста.
  • Зверху викладаємо кружечки картоплі, трохи солимо, перчимо. Потім рівномірно розподіляємо рибу.
  • Всі інгредієнти заливаємо другою половиною тіста.
  • Запікаємо в духовці (180°С) 40 хвилин.
  • Верх готового пирога змащуємо вершковим маслом. Пиріг накриваємо рушником, залишаємо на 15 хвилин. Потім нарізаємо шматочками і подаємо.