Рибний пиріг з консервів

Швидкий пиріг з рисом і рибними консервами

На цей пиріг піде зовсім небагато часу, а результат порадує. Рибні консерви вибираємо на свій смак, підійде скумбрія в олії, ставрида, сайра і навіть шпроти. За бажанням додайте в начинку зелений лук, петрушку або кріп.
Інгредієнти:

  • борошно — 1,5 склянки;
  • яйце — 6 шт.;
  • сметана — 150 мл;
  • крохмаль — 1/3 ст. л.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • майонез — 100 г;
  • сир — 100 г;
  • рис — 100 г;
  • рибні консерви — 1 б.;
  • сода — ½ ч. л.;
  • олія рослинна;
  • сіль, перець, зелень.

Спосіб приготування:

  • Приготуємо начинку. Рис промиваємо, відварюємо до готовності. Готову крупу ще раз промиваємо.
  • Консерви розминаємо виделкою, викладаємо в окрему миску.
  • Яйця (3 шт) відварюємо, охолоджуємо, нарізаємо шматочками середнього розміру, перекладаємо до риби. Сюди ж додаємо відварений рис.
  • Цибулю очистити, дрібно нарізаємо, відправляємо до начинки, додаємо сіль, перець, все добре перемішуємо.
  • В окрему миску розбиваємо яйця, що залишилися, додаємо борошно, крохмаль, майонез, сметану, трохи солі, соду. Інгредієнти перемішуємо до однорідності, можна використовувати міксер.
  • Форму рясно змащуємо маслом, виливаємо тісто.
  • Зверху рівномірно розподіляємо начинку. Запікаємо в духовці 20 хвилин при 180°С.
  • Сир натираємо на тертці, дістаємо форму з духовки, посипаємо пиріг сиром.
  • Форму повертаємо в духовку, залишаємо при тій же температурі ще на 15 хвилин до появи приємною золотистої скоринки.
  • Подаємо до столу, попередньо порізавши на шматочки і прикрасивши за бажанням зеленню.