Швидкий пиріг з рисом і рибними консервами
На цей пиріг піде зовсім небагато часу, а результат порадує. Рибні консерви вибираємо на свій смак, підійде скумбрія в олії, ставрида, сайра і навіть шпроти. За бажанням додайте в начинку зелений лук, петрушку або кріп.
Інгредієнти:
- борошно — 1,5 склянки;
- яйце — 6 шт.;
- сметана — 150 мл;
- крохмаль — 1/3 ст. л.;
- цибуля — 1 шт.;
- майонез — 100 г;
- сир — 100 г;
- рис — 100 г;
- рибні консерви — 1 б.;
- сода — ½ ч. л.;
- олія рослинна;
- сіль, перець, зелень.
Спосіб приготування:
- Приготуємо начинку. Рис промиваємо, відварюємо до готовності. Готову крупу ще раз промиваємо.
- Консерви розминаємо виделкою, викладаємо в окрему миску.
- Яйця (3 шт) відварюємо, охолоджуємо, нарізаємо шматочками середнього розміру, перекладаємо до риби. Сюди ж додаємо відварений рис.
- Цибулю очистити, дрібно нарізаємо, відправляємо до начинки, додаємо сіль, перець, все добре перемішуємо.
- В окрему миску розбиваємо яйця, що залишилися, додаємо борошно, крохмаль, майонез, сметану, трохи солі, соду. Інгредієнти перемішуємо до однорідності, можна використовувати міксер.
- Форму рясно змащуємо маслом, виливаємо тісто.
- Зверху рівномірно розподіляємо начинку. Запікаємо в духовці 20 хвилин при 180°С.
- Сир натираємо на тертці, дістаємо форму з духовки, посипаємо пиріг сиром.
- Форму повертаємо в духовку, залишаємо при тій же температурі ще на 15 хвилин до появи приємною золотистої скоринки.
- Подаємо до столу, попередньо порізавши на шматочки і прикрасивши за бажанням зеленню.