Пиріг з листкового тіста з рибними консервами в мультиварці
Смачний, ніжний і дуже простий у приготуванні рибний пиріг з приємною хрусткою скоринкою — відмінний варіант для ситної вечері. Готувати таку випічку можна з будь-якою начинкою, наприклад використовувати м’ясний фарш і картоплю або консерви замінити свіжою рибою. Подавайте пиріг зі свіжими овочами та зеленим салатом.
Інгредієнти:
- листкове дріжджове тісто — 1 упаковка;
- рибні консерви — 1 б.;
- цибуля — 2 шт.;
- рис — 100 г;
- сіль.
Спосіб приготування:
- Приготуємо начинку. Рис відварюємо до готовності, добре промиваємо холодною водою, додаємо сіль.
- Лук очищаємо, нарізаємо дрібними кубиками.
- Рибу розминаємо виделкою разом з рідиною.
- Тісто розгортаємо в два кола трохи більшого діаметру, ніж діаметр мультиварочной чаші.
- Перший пласт тіста викладаємо в миску, змащену маслом.
- Зверху розподіляємо рис, потім рівномірно укладаємо дрібно нарізаний лук і рибні консерви.
- Пиріг закриваємо другим пластом тіста, краї щільно скріплюємо. За бажанням прикрашаємо верх пирога малюнком з тіста.
- Встановлюємо режим «Випічка», готуємо 30 хвилин.
- Через зазначений час мультиварку відкриваємо, використовуючи кошик-пароварку перевертаємо пиріг. Готуємо на тому ж режимі 20 хвилин.
Тепер ви знаєте, як готувати рибний пиріг з консервів. Приємного апетиту!
Запропоновані рецепти можна сміливо віднести до бюджетним: пиріг готується з мінімальної кількості недорогих інгредієнтів, які зазвичай є на кожній кухні. Використання рибних консервів суттєво економить час, якого часто не вистачає на приготування, хоча при бажанні можна використовувати і м’ясний фарш, і свіжу рибу. Про те, як смачно приготувати пиріг з консервами, розкажуть досвідчені кулінари:
- Духовку перед випіканням пирогів необхідно розігріти до зазначеної в рецепті температури.
- Додайте в начинку зелений лук, кріп або петрушку — це зробить пиріг більш привабливим і поліпшить його смакові властивості.
- При приготуванні заливних пирогів, які готуються з рідкого тіста, не слід строго дотримуватися вказаних в рецепті пропорцій. Це пов’язано з тим, що густина майонезу, кефіру або сметани може бути різною, і в одному випадку знадобиться трохи більше борошна, а в іншому — менше. Важливий орієнтир: тісто по консистенції має нагадувати сметану.
- Замість соди можна використовувати розпушувач тіста. Рекомендована дозування цього інгредієнта: 10 г на 400 г борошна. Або 1,5 ч. л. розпушувача замінюють ½ ч. л. соди.
- Готовність пирога зручно перевіряти дерев’яною паличкою (зубочисткою, сірником, шпажкою). Якщо її поверхня залишається сухою, то пиріг готовий.
- Заливний пиріг можна зробити по-різному: спочатку вилити половину тіста, покласти начинку і залити другою половиною тіста. Або викласти спочатку всю начинку, а потім залити пиріг тестом. Обидва варіанти гарні. У будь-якому випадку, спочатку переконайтеся, що добре змастили форму для запікання.