Рибний пиріг з консервів

Пиріг з листкового тіста з рибними консервами в мультиварці

Смачний, ніжний і дуже простий у приготуванні рибний пиріг з приємною хрусткою скоринкою — відмінний варіант для ситної вечері. Готувати таку випічку можна з будь-якою начинкою, наприклад використовувати м’ясний фарш і картоплю або консерви замінити свіжою рибою. Подавайте пиріг зі свіжими овочами та зеленим салатом.
Інгредієнти:

  • листкове дріжджове тісто — 1 упаковка;
  • рибні консерви — 1 б.;
  • цибуля — 2 шт.;
  • рис — 100 г;
  • сіль.

Спосіб приготування:

  • Приготуємо начинку. Рис відварюємо до готовності, добре промиваємо холодною водою, додаємо сіль.
  • Лук очищаємо, нарізаємо дрібними кубиками.
  • Рибу розминаємо виделкою разом з рідиною.
  • Тісто розгортаємо в два кола трохи більшого діаметру, ніж діаметр мультиварочной чаші.
  • Перший пласт тіста викладаємо в миску, змащену маслом.
  • Зверху розподіляємо рис, потім рівномірно укладаємо дрібно нарізаний лук і рибні консерви.
  • Пиріг закриваємо другим пластом тіста, краї щільно скріплюємо. За бажанням прикрашаємо верх пирога малюнком з тіста.
  • Встановлюємо режим «Випічка», готуємо 30 хвилин.
  • Через зазначений час мультиварку відкриваємо, використовуючи кошик-пароварку перевертаємо пиріг. Готуємо на тому ж режимі 20 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати рибний пиріг з консервів. Приємного апетиту!
Запропоновані рецепти можна сміливо віднести до бюджетним: пиріг готується з мінімальної кількості недорогих інгредієнтів, які зазвичай є на кожній кухні. Використання рибних консервів суттєво економить час, якого часто не вистачає на приготування, хоча при бажанні можна використовувати і м’ясний фарш, і свіжу рибу. Про те, як смачно приготувати пиріг з консервами, розкажуть досвідчені кулінари:

  • Духовку перед випіканням пирогів необхідно розігріти до зазначеної в рецепті температури.
  • Додайте в начинку зелений лук, кріп або петрушку — це зробить пиріг більш привабливим і поліпшить його смакові властивості.
  • При приготуванні заливних пирогів, які готуються з рідкого тіста, не слід строго дотримуватися вказаних в рецепті пропорцій. Це пов’язано з тим, що густина майонезу, кефіру або сметани може бути різною, і в одному випадку знадобиться трохи більше борошна, а в іншому — менше. Важливий орієнтир: тісто по консистенції має нагадувати сметану.
  • Замість соди можна використовувати розпушувач тіста. Рекомендована дозування цього інгредієнта: 10 г на 400 г борошна. Або 1,5 ч. л. розпушувача замінюють ½ ч. л. соди.
  • Готовність пирога зручно перевіряти дерев’яною паличкою (зубочисткою, сірником, шпажкою). Якщо її поверхня залишається сухою, то пиріг готовий.
  • Заливний пиріг можна зробити по-різному: спочатку вилити половину тіста, покласти начинку і залити другою половиною тіста. Або викласти спочатку всю начинку, а потім залити пиріг тестом. Обидва варіанти гарні. У будь-якому випадку, спочатку переконайтеся, що добре змастили форму для запікання.