Рибний пиріг

Рибний пиріг з дріжджового тесту на кефірі

Пиріг із дріжджового тіста з рибою — це класика. В якості начинки використовуємо філе судака і відварені яйця, додамо багато зеленої цибулі. При подачі прикрасимо зеленню і овочами. Блюдо відмінно підійде для домашнього обіду, вечері чи сніданку. Якщо хочете трохи урізноманітнити смак пирога — додайте в начинку натертий сир.
Інгредієнти:
Тісто:

  • Молоко — 50 мл (вода);
  • Кефір — 500 мл;
  • Борошно — 5 ст.;
  • Масло вершкове — 50 г;
  • Масло рослинне — 50 г;
  • Яйце — 3 шт.;
  • Дріжджі — 1 пакетик;
  • Цукор — 2 ст. л.;
  • Сіль.

Начинка:

  • Філе судака — 1,5 кг;
  • Яйце — 5 шт.;
  • Лимонний сік — 2 ст. л.;
  • Цибуля зелена — пучок;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Приготуємо тісто. В окремій ємності розвести теплим молоком (водою) швидкорозчинні дріжджі. Всипаємо цукор, ложку борошна, перемішуємо, даємо масі піднятися.
  • Вершкове масло розтоплюємо, вбиваємо яйця, додаємо рослинне масло, кефір і суміш з дріжджами. Замішуємо тісто, залишаємо на 2 години.
  • Приготуємо начинку. Рибне філе дрібно нарізаємо, додаємо лимонний сік, сіль, перець. Залишаємо маринуватися на 15 хвилин.
  • Яйця відварюємо, очищаємо, нарізаємо кубиками. Зелену цибулю дрібно шаткуємо. Змішуємо яйця з цибулею, трохи солимо.
  • Тісто розділяємо на дві частини, обидві розкачуємо.
  • На деко викладаємо перший шар тіста, на нього рівномірно розподіляємо мариновану рибу, зверху викладаємо яйця з цибулею. Пиріг закриваємо другим пластом тіста, краї защипуємо, верх змащуємо яйцем.
  • Випікаємо в духовці (2000С) 60 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати рибний пиріг. Приємного апетиту!
Рибний пиріг — смачне блюдо, яке, безсумнівно, порадує всю сім’ю і стане справжньою прикрасою святкового столу. Щоб випічка вийшла вдалою, зверніть увагу на важливі моменти, які підкажуть, як смачно приготувати рибний пиріг:

  • Пиріг можна приготувати будь-якої форми: квадратної, прямокутної, трикутної. Саме формування пирога — творчий процес. Якщо верх пирога прикрасити різними фігурками або квітами з тіста, то страва стане не просто смачним, але і красивим. Також пиріг можна зробити у формі риби — на святковому столі це буде виглядати дуже оригінально.
  • Перед тим, як поставити пиріг в духовку, проткніть кілька разів тісто або зробіть невеликий отвір для виходу пари.
  • Рибний пиріг відразу після приготування бажано витягнути з форми або перекласти з дека на дерев’яну поверхню, інакше тісто придбає неприємний металевий присмак.
  • Щоб тепло і аромат пирога збереглися довше, після випічки оберніть його рушником і залиште на деякий час при кімнатній температурі.
  • В якості начинки для пирогів необов’язково використовувати рибу. Підійдуть будь-які м’ясні та овочеві продукти, гриби.