Рибний пиріг з дріжджового тесту на кефірі
Пиріг із дріжджового тіста з рибою — це класика. В якості начинки використовуємо філе судака і відварені яйця, додамо багато зеленої цибулі. При подачі прикрасимо зеленню і овочами. Блюдо відмінно підійде для домашнього обіду, вечері чи сніданку. Якщо хочете трохи урізноманітнити смак пирога — додайте в начинку натертий сир.
Інгредієнти:
Тісто:
- Молоко — 50 мл (вода);
- Кефір — 500 мл;
- Борошно — 5 ст.;
- Масло вершкове — 50 г;
- Масло рослинне — 50 г;
- Яйце — 3 шт.;
- Дріжджі — 1 пакетик;
- Цукор — 2 ст. л.;
- Сіль.
Начинка:
- Філе судака — 1,5 кг;
- Яйце — 5 шт.;
- Лимонний сік — 2 ст. л.;
- Цибуля зелена — пучок;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Приготуємо тісто. В окремій ємності розвести теплим молоком (водою) швидкорозчинні дріжджі. Всипаємо цукор, ложку борошна, перемішуємо, даємо масі піднятися.
- Вершкове масло розтоплюємо, вбиваємо яйця, додаємо рослинне масло, кефір і суміш з дріжджами. Замішуємо тісто, залишаємо на 2 години.
- Приготуємо начинку. Рибне філе дрібно нарізаємо, додаємо лимонний сік, сіль, перець. Залишаємо маринуватися на 15 хвилин.
- Яйця відварюємо, очищаємо, нарізаємо кубиками. Зелену цибулю дрібно шаткуємо. Змішуємо яйця з цибулею, трохи солимо.
- Тісто розділяємо на дві частини, обидві розкачуємо.
- На деко викладаємо перший шар тіста, на нього рівномірно розподіляємо мариновану рибу, зверху викладаємо яйця з цибулею. Пиріг закриваємо другим пластом тіста, краї защипуємо, верх змащуємо яйцем.
- Випікаємо в духовці (2000С) 60 хвилин.
Тепер ви знаєте, як готувати рибний пиріг. Приємного апетиту!
Рибний пиріг — смачне блюдо, яке, безсумнівно, порадує всю сім’ю і стане справжньою прикрасою святкового столу. Щоб випічка вийшла вдалою, зверніть увагу на важливі моменти, які підкажуть, як смачно приготувати рибний пиріг:
- Пиріг можна приготувати будь-якої форми: квадратної, прямокутної, трикутної. Саме формування пирога — творчий процес. Якщо верх пирога прикрасити різними фігурками або квітами з тіста, то страва стане не просто смачним, але і красивим. Також пиріг можна зробити у формі риби — на святковому столі це буде виглядати дуже оригінально.
- Перед тим, як поставити пиріг в духовку, проткніть кілька разів тісто або зробіть невеликий отвір для виходу пари.
- Рибний пиріг відразу після приготування бажано витягнути з форми або перекласти з дека на дерев’яну поверхню, інакше тісто придбає неприємний металевий присмак.
- Щоб тепло і аромат пирога збереглися довше, після випічки оберніть його рушником і залиште на деякий час при кімнатній температурі.
- В якості начинки для пирогів необов’язково використовувати рибу. Підійдуть будь-які м’ясні та овочеві продукти, гриби.