Рибний пиріг

Смачний рибний пиріг з листкового тіста

Такий рибний пиріг стане чудовою закускою, яка має відразу кілька переваг. Це і простота приготування, ніжний і незабутній смак і прекрасний зовнішній вигляд: таке блюдо відмінно виглядати на святковому столі. Крім того, цей пиріг стане хорошим варіантом для тих, у кого немає часу на приготування тіста. Рибу вибираємо будь-яку, при бажанні додаємо в начинку картоплю.
Інгредієнти:

  • Готове листкове тісто — 500 г;
  • Рибне філе — 500 г;
  • Цибуля ріпчаста — 3 шт.;
  • Сіль — 1 ч. л.;
  • Перець чорний мелений — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  • Тісто витягуємо з упаковки, накриваємо паперовим рушником, залишаємо розморожуватися.
  • Лук очищаємо, нарізаємо тонкими кільцями, викладаємо в окрему ємність.
  • Додаємо до цибулі сіль, перець. Масу добре перемішуємо, розтираючи цибулю з перцем і сіллю.
  • Рибне філе промиваємо, обсушуємо, ріжемо на шматочки, додаємо до цибулі, перемішуємо.
  • Тісто розділяємо на дві частини, розкачуємо в пласти за розміром форми.
  • Форму трохи змащуємо олією, викладаємо перший шар тіста.
  • Рівномірно розподіляємо рибну начинку, зверху закриваємо другим пластом тіста. Ретельно скріплюємо краю пирога. Робимо кілька надрізів для виходу пари.
  • Випікаємо пиріг в духовці (2000С) 30 хвилин.
  • Готовий пиріг перекладаємо на дерев’яну поверхню, накриваємо рушником, даємо трохи постояти і подаємо.