Рибний пиріг

Заливний рибний пиріг з консервів на кефірі

Рецепт на швидку руку на випадок візиту непроханих гостей. В якості начинки для пирога вибираємо будь-яку консервовану рибу, добре підійде сайра, скумбрія, сардини. За бажанням замість картоплі можна використати відварений рис. Додайте в пиріг побільше зелені: так смак страви і його зовнішній вигляд значно покращаться. А в наступний раз замініть консервовану рибу на гриби або м’ясний фарш.
Інгредієнти:
Тісто:

  • Борошно — 1 ст.;
  • Кефір — 1 склянка;
  • Яйце — 2 шт.;
  • Сода — 1 ч. л.;
  • Масло рослинне — 3 ст. л.;
  • Сіль.

Начинка:

  • Скумбрія в олії — 1 б. (вибираємо будь-яку);
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Картопля — 4 шт.;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • В окремій ємності збиваємо яйця з сіллю.
  • Вливаємо кефір кімнатної температури, туди ж додаємо соду, перемішуємо. Сода має трохи вспінитися.
  • Додаємо рослинне масло, просіяне борошно. Добре перемішуємо, щоб не залишилося грудочок. За консистенцією тісто має нагадувати густу сметану.
  • Для начинки очищену картоплю нарізаємо соломкою.
  • Консервовану рибу розбираємо на невеликі шматочки, цибулю дрібно шаткуємо.
  • Форму змащуємо маслом. Наливаємо трохи тіста.
  • Першим шаром викладаємо картоплю, солимо, перчимо.
  • Зверху розподіляємо половину подрібненої цибулі, потім рибу і знову цибулю.
  • Начинку заливаємо рештою тестом.
  • Випікаємо в духовці (1800С) 30 хвилин.