Заливний рибний пиріг з консервів на кефірі
Рецепт на швидку руку на випадок візиту непроханих гостей. В якості начинки для пирога вибираємо будь-яку консервовану рибу, добре підійде сайра, скумбрія, сардини. За бажанням замість картоплі можна використати відварений рис. Додайте в пиріг побільше зелені: так смак страви і його зовнішній вигляд значно покращаться. А в наступний раз замініть консервовану рибу на гриби або м’ясний фарш.
Інгредієнти:
Тісто:
- Борошно — 1 ст.;
- Кефір — 1 склянка;
- Яйце — 2 шт.;
- Сода — 1 ч. л.;
- Масло рослинне — 3 ст. л.;
- Сіль.
Начинка:
- Скумбрія в олії — 1 б. (вибираємо будь-яку);
- Цибуля — 1 шт.;
- Картопля — 4 шт.;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- В окремій ємності збиваємо яйця з сіллю.
- Вливаємо кефір кімнатної температури, туди ж додаємо соду, перемішуємо. Сода має трохи вспінитися.
- Додаємо рослинне масло, просіяне борошно. Добре перемішуємо, щоб не залишилося грудочок. За консистенцією тісто має нагадувати густу сметану.
- Для начинки очищену картоплю нарізаємо соломкою.
- Консервовану рибу розбираємо на невеликі шматочки, цибулю дрібно шаткуємо.
- Форму змащуємо маслом. Наливаємо трохи тіста.
- Першим шаром викладаємо картоплю, солимо, перчимо.
- Зверху розподіляємо половину подрібненої цибулі, потім рибу і знову цибулю.
- Начинку заливаємо рештою тестом.
- Випікаємо в духовці (1800С) 30 хвилин.