Пшоняна каша

Смачна пшоняна каша на воді

Фото смачною пшоняної каші на воді

Пшоняну кашу на воді можна використовувати як самостійне пісне блюдо, або ж в якості основи для більш цікавих ідей. Можна додати в неї улюблені фрукти, або ж, як в цьому рецепті, – ізюм. Перед тим, як готувати, його необхідно замочити в холодній воді на кілька годин.
Інгредієнти:

  • 1 склянку пшона;
  • 100 г родзинок;
  • 2 склянки води;
  • 3 ч. л. цукру;
  • 1 щіпка солі;
  • Кориця.

Спосіб приготування:

  • Пшоно промити, залити водою і варити, поки вона повністю не випарується.
  • Додати в кашу корицю, цукор, сіль і родзинки.
  • Перекласти блюдо в жароміцний посуд і поставити в духовку.
  • Готувати 15 хвилин при температурі 180 градусів.
  • Після приготування додати в кашу вершкове масло.

Пшоняна каша в духовці в горщиках

Фото пшоняної каші в духовці в горщиках

Смачна, ароматна і поживна каша, яка стане справжньою знахідкою для сімейного сніданку. Кількість інгредієнтів розрахована на 4 порції. Цукор при бажанні можна замінити медом, або ж додати їх в рівних пропорціях для більш цікавого смаку.
Інгредієнти:

  • 1 склянку пшона;
  • 1 стакан молока;
  • 100 г вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. солі;
  • 500 мл води.

Спосіб приготування:

  • Воду налити в каструлю, додати сіль і цукор, закип’ятити.
  • Всипати пшоно, варити 8-10 хвилин.
  • Перекласти кашу в горщик, додати масло і яйця.
  • Залити в горщик молоко і добре перемішати.
  • Розігріти духовку до 200 градусів і готувати страву 30 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати пшоняну кашу. Приємного апетиту!
Пшоняна каша – це не тільки приємний смак, але ще й величезна кількість корисних мікроелементів, які можуть зарядити енергією на цілий день. Найчастіше її подають на сніданок, але різноманітність рецептів дозволяє також приготувати з пшоном ситний обід або вечерю. Як робити кашу в тому чи іншому випадку, підкажуть досвідчені кулінари:

  • Замість горщиків для приготування пшоняної каші в духовці можна використовувати велику череп’яну миску;
  • Якщо ви додаєте в кашу сухофрукти, обов’язково замочіть їх у холодній воді, хоча б на 1 годину;
  • Пшоно краще вже засипати в киплячу воду і варити під закритою кришкою;
  • Навіть в солодку кашу рекомендується покласти щіпку солі для більш насиченого смаку;
  • Щоб каша вийшла розсипчастою, потрібно взяти приблизно в півтора рази більше рідини по відношенню до кількості каші. Для рідкої каші необхідно витримувати пропорцію 3:1.