Каша з гарбузом

Гарбуз – визнаний чемпіон за вмістом різних корисних мікроелементів. В ній знаходяться
вітаміни В, С, Е, кальцій і найважливіший продукт для обміну речовин – карнітин.
Все це можна отримати в будь-який час року – гарбуз може зберігатися в домашніх
умовах дуже довгий час. Крім того, калорійність гарбуза вкрай мала, що
робить її відмінним джерелом енергії під час дієти.
Ці показники
змушують кухарі з усього світу ламати голову, як приготувати гарбуз,
зберігши її корисні властивості, а сама страва зробити максимально смачним, щоб
батькам було простіше привчити своїх малюків до здорового харчування.
У багатьох країнах
прийнято додавати гарбуз в каші, що дозволяє отримати збалансоване і
насичене блюдо. Можна використовувати манку, пшоно, рис, вівсянку або кукурудзяну
крупу. В якості смакових добавок підійдуть мед, горіхи, сухофрукти та будь-які
інші інгредієнти, в залежності від фантазії самого кухаря.
Найоригінальніший
рецепт такого десерту – це каша, приготовлена всередині самої гарбуза. Таким
стравою можна порадувати не тільки близьких, але і здивувати гостей. В такому випадку
кашу подають прямо в «горщику». Якщо ж гарбуз просто додають шматочками або в
вигляді пюре, то блюдо викладають в глибокі тарілки і подають порційно.