Пшоняна каша

Рисово-пшоняна каша на молоці

Фото рисово-пшоняної каші на молоці

У цієї страви виходить незвичайний смак, не схожий на рисову чи пшоняну кашу окремо. Його можна запропонувати на сніданок навіть самим маленьким діткам. Важливо під час приготування постійно накривати кашу кришкою, щоб вона не вийшла занадто сухий.
Інгредієнти:

  • ½ Склянки пшона;
  • 2 склянки води;
  • ½ Склянки рису;
  • 2 склянки молока;
  • 4 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. солі;
  • 30 г вершкового масла.

Спосіб приготування:

  • Рис і пшоно кілька разів промити холодною водою і засипати в загальну каструлю.
  • Залити крупи водою і варити на повільному вогні 25 хвилин, накривши кришкою.
  • Молоко довести до кипіння і додати в каструлю разом з сіллю і цукром.
  • Продовжувати приготування в тому ж режимі ще 15 хвилин.
  • У готове блюдо покласти вершкове масло і добре перемішати.