Плов з яловичини

Плов з яловичиною – це одна з тих страв, яка ніколи не втратить популярність на сучасних кухнях. Рис, приготовлений відразу разом з м’ясом і овочами, максимально насичується соком і перетворюється в справжній кулінарний шедевр. Способів, як приготувати плов з яловичиною, величезна безліч, і кожен з них приховує свої секрети і традиції.
Для плову з яловичиною найчастіше використовують довгозерний рис і м’ясну вирізку. Також обов’язково додають цибулю, моркву і часник. Урізноманітнити плов можна і іншими овочами, також можна покласти в нього сухофрукти, ковбасні вироби, заправити соусом і приправити ароматними спеціями. При цьому можна скористатися вже готовим набором прянощів або ж створити свій власний ансамбль з різних перців, куркуми, барбарису, зіри, сушених трав і пр.
В ідеалі для приготування плову використовують казан, але в домашніх умовах його часто замінюють глибокої сковородою або каструлею, а також кухонних помічницею – мультиварка. Готового блюда дають настоятися під закритою кришкою до півгодини.