Пшоняна каша

Пшоняна каша – страва російської кухні, яке гідно справжніх богатирів. Завдяки своєму складу, пшоно не тільки допомагає насититися, але й сприятливо впливає на організм. Його рекомендують ввести в раціон людям, страждаючим захворюваннями шлунково-кишкового тракту, або проходить період відновлення після важких операцій. У цій крупі міститься велика кількість мінеральних речовин, клітковини і вітамінів групи В.
Готують пшоняну кашу на воді або на молоці, частіше ж поєднують обидва цих продукту. Страву можна зробити і солодким і солоним. У першому випадку доречно буде додати свіжі або сушені фрукти, цукор і мед, гарбуз, сир тощо Для другої страви підійдуть всі види м’яса, грибів, овочів і спецій. Крім того, пшоно можна змішати з рисом. Тим не менш, навіть сама по собі, каша є смачним і корисним стравою, так що різноманітні добавки не обов’язкові.
Способів, як приготувати пшоняну кашу, існує кілька. Найпростіше скористатися звичайною каструлькою або мультиварка. Для більш насиченого смаку кашу додатково запікають у духовці, використовуючи глиняний посуд. В готову страву обов’язково кладуть шматочок вершкового масла.
Краще всього подавати до столу кашу через 15-20 хвилин після приготування, щоб вона встигла настоятися, але не охолонути. Солоне страву можна прикрасити зеленню, а солодке приправити корицею.