Пшоняна каша

Розсипчаста пшоняна каша з гарбузом

Фото розсипчастою пшоняної каші з гарбузом

Найкраще пшоняна каша з гарбузом виходить, якщо його додатково запекти в духовці разом з вершковим маслом. Таким чином, каша стає ніжною і розсипчастою, а гарбуз краще ділиться своїм ароматом. Крім того, таке частування корисно великою кількістю вітамінів, так що відмінно підійде для прихильників здорового харчування.
Інгредієнти:

  • 1 склянку пшона;
  • 500 г гарбуза;
  • 3 склянки молока;
  • 1 ст. л. вершкового масла;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Молоко залити в каструлю і довести до кипіння.
  • Гарбуз очистити від насіння і нарізати кубиками.
  • Всипати шматочки гарбуза в молоко, посолити за смаком і ще раз закип’ятити.
  • Додати в загальну каструльку пшоно, перешкодити і варити 30 хвилин на середньому вогні.
  • Перекласти кашу в горщики і заправити вершковим маслом.
  • Запікати страву в духовці 25 хвилин при 150 градусах.