Розсипчаста пшоняна каша з гарбузом
Фото розсипчастою пшоняної каші з гарбузом
Найкраще пшоняна каша з гарбузом виходить, якщо його додатково запекти в духовці разом з вершковим маслом. Таким чином, каша стає ніжною і розсипчастою, а гарбуз краще ділиться своїм ароматом. Крім того, таке частування корисно великою кількістю вітамінів, так що відмінно підійде для прихильників здорового харчування.
Інгредієнти:
- 1 склянку пшона;
- 500 г гарбуза;
- 3 склянки молока;
- 1 ст. л. вершкового масла;
- Сіль.
Спосіб приготування:
- Молоко залити в каструлю і довести до кипіння.
- Гарбуз очистити від насіння і нарізати кубиками.
- Всипати шматочки гарбуза в молоко, посолити за смаком і ще раз закип’ятити.
- Додати в загальну каструльку пшоно, перешкодити і варити 30 хвилин на середньому вогні.
- Перекласти кашу в горщики і заправити вершковим маслом.
- Запікати страву в духовці 25 хвилин при 150 градусах.