Манна каша

Манна каша – це зовсім не болісне випробування, як багатьом бачилося в дитинстві, а смачне і поживне блюдо. Її навіть можна віднести до десертів, особливо, якщо додати трохи улюбленого варення. Приготування займає всього кілька хвилин, що дозволяє швидко і ситно нагодувати всю родину, включаючи самих маленьких її представників.
Багато вважають манну кашу шкідливим продуктом і намагаються виключити її з раціону. Таке негативне ставлення зумовлене тим, що в крупі міститься глиодин. Це речовина заважає організму засвоювати деякі вітаміни і корисні мікроелементи, наприклад вітамін Dі кальцій. Тим не менш, для шлунка дорослої людини манна каша не таїть ніякої загрози. Бажано не давати її лише дітей в перший рік життя.
А ось користь манки – факт незаперечний. В ній знаходиться дуже багато білків, мінералів і вітамінів, які дають енергію і силу всьому організму. Обережними слід бути з манною кашею тим, хто намагається скинути зайві кілограми. Її рекомендують вживати при виснаженні і після складних операцій для швидкого набору ваги.
Кашу можна зварити на молоці або воді, додати цукор, варення, сироп, вершки і ваніль. Обов’язково в манку слід кинути хоча б невеликий шматочок вершкового масла. Оскільки це блюдо дуже любить «тікати» з каструльки, краще готувати на маленькому вогні, постійно помішуючи. Зазвичай це займає не більше 5 хвилин.