Котлети з гречки

Котлети з гречки можуть бути повноцінним обідом або ж гарніром до м’ясних і рибних страв. Готуються вони нітрохи не складніше котлет з фаршу, також допускають найрізноманітніші доповнення і поєднання з іншими продуктами. Виручать котлети з гречки в пост або ж під час дієти. Калорійність страви мінімальна, а ось корисних мінералів і мікроелементів у них предостатньо! Котлети з гречки можна сміливо віднести до розряду здорового харчування.
Котлети з гречки готують за тим же принципом, що і м’ясні биточки. От тільки замість фаршу використовують відварну крупу. Щоб можна було зробити з неї котлети, також додають сметану, яйця, борошно, манку, вершкове масло, майонез, панірувальні сухарі і пр. Якщо робити котлети з однієї тільки гречки, вийдуть вони нудними і непримітними. Саме тому до неї додають всі види риби і м’яса, овочі, часник, зелень, гриби і твердий сир. Всі ці інгредієнти можна змішувати з вареної крупою або ж використовувати в якості начинки.
Способів, як приготувати котлети з гречки, досить багато. Можна просто запанірувати їх у борошні або сухарях і обсмажити до золотистого кольору. Також часто це блюдо готують в духовці або в мультиварці. При цьому можна полити котлети з гречки соковитим ароматним соусом. Тоді навіть самий простий склад заграє новими фарбами і дозволить отримати дуже смачне частування для всієї родини.
В залежності від рецепту, котлет з гречки може знадобитися гарнір або ж вони самі виступлять в цій ролі. Втім, можна подати їх у якості повноцінного страви з овочевим салатом або шматочком свіжого хліба.