Узбецький плов з баранини в мультиварці
Смачний
узбецький плов з баранини дуже просто
приготувати в мультиварці. Горох нут
можна замінити звичайними родзинками, курдючний
жир — будь-яким рослинним маслом, спеції
вибираємо за смаком.
Інгредієнти:
- Баранина —
500 г; - Морква — 2
шт.; - Рис — 2 склянки;
- Курдючний
жир — 100 р; - Вода — 4
склянки; - Цибуля — 2 шт.;
- Горох нут —
100 г; - Часник — 2
головки; - Зіра, барбарис,
перець, сіль.
Як приготувати плов з баранини в мультиварці:
- Нут промиваємо,
замочуємо у воді, залишаємо на ніч. - Баранину
нарізаємо шматочками. Часник очищаємо
тільки від верхнього шару лушпиння. - Цибулю шаткуємо,
моркву нарізаємо соломкою. - Рис промиваємо
кілька разів у воді. - Курдючний
жир викладаємо в каструлю, включаємо
режим «Смаження». - Обсмажуємо
баранину і цибулю (близько 7 хвилин). - Посипаємо м’ясо
з цибулею приправами і сіллю. - Додаємо
моркву, все добре перемішуємо.
Обсмажуємо ще 5 хвилин. - Вливаємо склянку
води, ставимо режим «Гасіння», готуємо
30 хвилин. - Всипаємо в
мультиварочную чашу нут, рис, барбарис,
зіру, сіль і спеції, кладемо в центр цілий
часник. - Вливаємо
гарячу воду. Ставимо режим «Плов».
Готувати будемо 30 хвилин. - Після закінчення
режиму, включаємо мультиварку на підігрів
ще на 30 хвилин.
Безпосередньо
спостерігати процес приготування плову
можна на відео. Як видно, це найдавніше
блюдо зовсім нескладно готується в
мультиварці.
Тепер ви знаєте, як готувати плов в мультиварці. Приємного апетиту!
Деякі
корисні рекомендації, які можуть
стати в нагоді при приготуванні плову:
- Часник можна не
подрібнювати, а класти в плов цілими
голівками. - При обсмажуванні
інгредієнтів плову в мультиварці,
перемішувати їх слід тільки спеціальної
ложкою, в крайньому випадку дерев’яної
лопаткою. - Щоб рис
вийшов розсипчастим, його слід
перед приготуванням кілька разів
промити. - Для приготування
плову вибирайте міцні прозорі
сорти рису з зернами середньої довжини. Не
годяться для хорошого плову і тайські
індійські види рису, наприклад басматі
або жасмин. Ідеальний рис для цього
страви — дів-зіра. - Основні спеції
для плову — барбарис, гострий перець,
цілі зерна куміна або зіри. - Воду в плов
слід вливати лише гарячої, ідеально
киплячій — так не буде порушений
температурний режим страви. - Подавати разом
з пловом можна будь-яку закуску з овочів.
Але традиційним вважається салат з
помідорів з цибулею і солодким або гострим
перцем. Готується він так: помідори
нарізати тонкими часточками, цибулю —
півкільцями, перець — смужками. У салат
додається сіль і все перемішується.
Слід перед подаванням настояти салат
15-20 хвилин. Масло додавати не потрібно. - Якщо в плов
додаються сухофрукти (родзинки, чорнослив,
курага), то їх слід попередньо
замочити у воді. Класти в плов ці
інгредієнти потрібно перед закладкою рису.