Плов в мультиварці

Узбецький плов з баранини в мультиварці

Смачний
узбецький плов з баранини дуже просто
приготувати в мультиварці. Горох нут
можна замінити звичайними родзинками, курдючний
жир — будь-яким рослинним маслом, спеції
вибираємо за смаком.
Інгредієнти:

  • Баранина —
    500 г;
  • Морква — 2
    шт.;
  • Рис — 2 склянки;
  • Курдючний
    жир — 100 р;
  • Вода — 4
    склянки;
  • Цибуля — 2 шт.;
  • Горох нут —
    100 г;
  • Часник — 2
    головки;
  • Зіра, барбарис,
    перець, сіль.

Як приготувати плов з баранини в мультиварці:

  • Нут промиваємо,
    замочуємо у воді, залишаємо на ніч.
  • Баранину
    нарізаємо шматочками. Часник очищаємо
    тільки від верхнього шару лушпиння.
  • Цибулю шаткуємо,
    моркву нарізаємо соломкою.
  • Рис промиваємо
    кілька разів у воді.
  • Курдючний
    жир викладаємо в каструлю, включаємо
    режим «Смаження».
  • Обсмажуємо
    баранину і цибулю (близько 7 хвилин).
  • Посипаємо м’ясо
    з цибулею приправами і сіллю.
  • Додаємо
    моркву, все добре перемішуємо.
    Обсмажуємо ще 5 хвилин.
  • Вливаємо склянку
    води, ставимо режим «Гасіння», готуємо
    30 хвилин.
  • Всипаємо в
    мультиварочную чашу нут, рис, барбарис,
    зіру, сіль і спеції, кладемо в центр цілий
    часник.
  • Вливаємо
    гарячу воду. Ставимо режим «Плов».
    Готувати будемо 30 хвилин.
  • Після закінчення
    режиму, включаємо мультиварку на підігрів
    ще на 30 хвилин.

Безпосередньо
спостерігати процес приготування плову
можна на відео. Як видно, це найдавніше
блюдо зовсім нескладно готується в
мультиварці.

Тепер ви знаєте, як готувати плов в мультиварці. Приємного апетиту!
Деякі
корисні рекомендації, які можуть
стати в нагоді при приготуванні плову:

  • Часник можна не
    подрібнювати, а класти в плов цілими
    голівками.
  • При обсмажуванні
    інгредієнтів плову в мультиварці,
    перемішувати їх слід тільки спеціальної
    ложкою, в крайньому випадку дерев’яної
    лопаткою.
  • Щоб рис
    вийшов розсипчастим, його слід
    перед приготуванням кілька разів
    промити.
  • Для приготування
    плову вибирайте міцні прозорі
    сорти рису з зернами середньої довжини. Не
    годяться для хорошого плову і тайські
    індійські види рису, наприклад басматі
    або жасмин. Ідеальний рис для цього
    страви — дів-зіра.
  • Основні спеції
    для плову — барбарис, гострий перець,
    цілі зерна куміна або зіри.
  • Воду в плов
    слід вливати лише гарячої, ідеально
    киплячій — так не буде порушений
    температурний режим страви.
  • Подавати разом
    з пловом можна будь-яку закуску з овочів.
    Але традиційним вважається салат з
    помідорів з цибулею і солодким або гострим
    перцем. Готується він так: помідори
    нарізати тонкими часточками, цибулю —
    півкільцями, перець — смужками. У салат
    додається сіль і все перемішується.
    Слід перед подаванням настояти салат
    15-20 хвилин. Масло додавати не потрібно.
  • Якщо в плов
    додаються сухофрукти (родзинки, чорнослив,
    курага), то їх слід попередньо
    замочити у воді. Класти в плов ці
    інгредієнти потрібно перед закладкою рису.