Розсипчастий плов з яловичини в мультиварці
Плов з цього
рецептом виходить розсипчастим,
просоченим ароматом спецій — дуже
смачно. Підійде і для святкового
застілля, і для звичайної вечері.
Інгредієнти:
- М’якоть яловичини
— 0,5 кг; - Рис — 0,5 кг;
- Зелень петрушки
— пучок; - Зіра, куркума,
чорний перець; - Сіль;
- Вода — 1 л;
- Морква — 2
шт.; - Часник — 2
голівки.
Як приготувати плов з яловичини в мультиварці:
- Рис промиваємо
кілька разів. - М’ясо також
ретельно промиваємо, видаляємо плівки,
обсушуємо і нарізаємо на шматочки. - Морква
нарізаємо тонкою соломкою, цибулю дрібно
шаткуємо. - Часник (тільки
одну головку) очищаємо, шаткуємо, петрушку
подрібнюємо. - У мультиварочную
чашу вливаємо олію,
включаємо режим «Смаження» (якщо ні, то
«Гасіння»). - У розігріте
масло викладаємо м’ясо, цибулю. Готувати
будемо 15 хвилин. - Додаємо
спеції, перець, сіль, перемішуємо. - В мультиварку
відправляємо морква, перемішуємо,
готуємо ще 5 хвилин. - Додаємо
стакан води, виставляємо на мультиварці
режим «Гасіння», готуємо 30 хвилин. - Всипаємо рис,
розрівнюємо, вливаємо воду, трохи
солимо. - Кришку
мультиварки закриваємо. Включаємо режим
«Плов» (якщо такого немає, то «Каша»,
«Гасіння»). Готувати будемо 30 хвилин. - Головку другу
часник очищаємо тільки від верхньої
лушпиння. - Відкриваємо
кришку мультиварки, в середину плову
поміщаємо часник. - Кришку
закриваємо. Готувати будемо ще 15 хвилин
(режим той же). - Після закінчення
готування, виставляємо режим «Підігрів»
(30 хвилин), щоб плов настоявся. - Плов подавати,
посипавши петрушкою, на великому блюді.