Плов в мультиварці

Розсипчастий плов з яловичини в мультиварці

Плов з цього
рецептом виходить розсипчастим,
просоченим ароматом спецій — дуже
смачно. Підійде і для святкового
застілля, і для звичайної вечері.
Інгредієнти:

  • М’якоть яловичини
    — 0,5 кг;
  • Рис — 0,5 кг;
  • Зелень петрушки
    — пучок;
  • Зіра, куркума,
    чорний перець;
  • Сіль;
  • Вода — 1 л;
  • Морква — 2
    шт.;
  • Часник — 2
    голівки.

Як приготувати плов з яловичини в мультиварці:

  • Рис промиваємо
    кілька разів.
  • М’ясо також
    ретельно промиваємо, видаляємо плівки,
    обсушуємо і нарізаємо на шматочки.
  • Морква
    нарізаємо тонкою соломкою, цибулю дрібно
    шаткуємо.
  • Часник (тільки
    одну головку) очищаємо, шаткуємо, петрушку
    подрібнюємо.
  • У мультиварочную
    чашу вливаємо олію,
    включаємо режим «Смаження» (якщо ні, то
    «Гасіння»).
  • У розігріте
    масло викладаємо м’ясо, цибулю. Готувати
    будемо 15 хвилин.
  • Додаємо
    спеції, перець, сіль, перемішуємо.
  • В мультиварку
    відправляємо морква, перемішуємо,
    готуємо ще 5 хвилин.
  • Додаємо
    стакан води, виставляємо на мультиварці
    режим «Гасіння», готуємо 30 хвилин.
  • Всипаємо рис,
    розрівнюємо, вливаємо воду, трохи
    солимо.
  • Кришку
    мультиварки закриваємо. Включаємо режим
    «Плов» (якщо такого немає, то «Каша»,
    «Гасіння»). Готувати будемо 30 хвилин.
  • Головку другу
    часник очищаємо тільки від верхньої
    лушпиння.
  • Відкриваємо
    кришку мультиварки, в середину плову
    поміщаємо часник.
  • Кришку
    закриваємо. Готувати будемо ще 15 хвилин
    (режим той же).
  • Після закінчення
    готування, виставляємо режим «Підігрів»
    (30 хвилин), щоб плов настоявся.
  • Плов подавати,
    посипавши петрушкою, на великому блюді.