Пиріг в мультиварці

Простий гарбузовий пиріг в мультиварці

Пиріг з гарбузом – це не тільки смачне, але ще і дуже корисна страва. Приготування в мультиварки дозволяє зберегти всі кращі якості цього овоча. Крім того, страва виходить дуже яскравим і ароматним і зможе прикрасити собою будь-яке застілля або чаювання. При бажанні можна додати в пиріг родзинки та волоські горіхи.
Інгредієнти:

  • 1 стакан подрібненої гарбуза;
  • 1 склянку кефіру;
  • 1 склянка цукру;
  • 2 склянки борошна;
  • 3 яйця;
  • 4 ст. л. рослинного масла;
  • 1 ч. л. соди;
  • 30 г вершкового масла.

Спосіб приготування:

  • Гарбуз подрібнити в блендері до стану кашки.
  • Змішати борошно з содою і додати до гарбуза.
  • Засипати туди ж цукор, вбити яйця.
  • Влити масло і кефір, замісити тісто (можна блендером).
  • Чашу мультиварки змастити вершковим маслом, засипати гарбузове тісто.
  • Встановити режим «Випічка» і готувати 1 годину.
  • Перемкнути режим на «Підігрів» і залишити пиріг ще на 20 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати пиріг в мультиварці. Приємного апетиту!
Пиріг в мультиварці – це дивовижна знахідка для любителів різноманітної випічки. Всі рецепти цієї страви настільки прості, що хочеться готувати його практично кожен день. При цьому виходять і смачні десерти, і апетитні другі страви. Як приготувати пиріг з мінімальними витратами часу і сил, підкажуть давні шанувальники мультиварки:

  • Щоб пиріг краще піднявся, потрібно відкрити в мультиварці спеціальну кришечку, під якою знаходиться отвір для циркуляції повітря;
  • Змащувати маслом необхідно не тільки дно, але і стінки мультиварки, щоб пиріг не пригорав;
  • Найпростіше дістати пиріг з мультиварки з допомогою насадки для приготування на пару. Досить просто встановити її в чашу і перевернути;
  • Під час приготування пирога кришку мультиварки відкривати не можна;
  • У всіх моделях мульиварки (редмонд, поларіс, панасонік тощо) для приготування пирогів використовують один і той же режим «Випічка». Експериментувати з іншими програмами не варто.