Простий гарбузовий пиріг в мультиварці
Пиріг з гарбузом – це не тільки смачне, але ще і дуже корисна страва. Приготування в мультиварки дозволяє зберегти всі кращі якості цього овоча. Крім того, страва виходить дуже яскравим і ароматним і зможе прикрасити собою будь-яке застілля або чаювання. При бажанні можна додати в пиріг родзинки та волоські горіхи.
Інгредієнти:
- 1 стакан подрібненої гарбуза;
- 1 склянку кефіру;
- 1 склянка цукру;
- 2 склянки борошна;
- 3 яйця;
- 4 ст. л. рослинного масла;
- 1 ч. л. соди;
- 30 г вершкового масла.
Спосіб приготування:
- Гарбуз подрібнити в блендері до стану кашки.
- Змішати борошно з содою і додати до гарбуза.
- Засипати туди ж цукор, вбити яйця.
- Влити масло і кефір, замісити тісто (можна блендером).
- Чашу мультиварки змастити вершковим маслом, засипати гарбузове тісто.
- Встановити режим «Випічка» і готувати 1 годину.
- Перемкнути режим на «Підігрів» і залишити пиріг ще на 20 хвилин.
Тепер ви знаєте, як готувати пиріг в мультиварці. Приємного апетиту!
Пиріг в мультиварці – це дивовижна знахідка для любителів різноманітної випічки. Всі рецепти цієї страви настільки прості, що хочеться готувати його практично кожен день. При цьому виходять і смачні десерти, і апетитні другі страви. Як приготувати пиріг з мінімальними витратами часу і сил, підкажуть давні шанувальники мультиварки:
- Щоб пиріг краще піднявся, потрібно відкрити в мультиварці спеціальну кришечку, під якою знаходиться отвір для циркуляції повітря;
- Змащувати маслом необхідно не тільки дно, але і стінки мультиварки, щоб пиріг не пригорав;
- Найпростіше дістати пиріг з мультиварки з допомогою насадки для приготування на пару. Досить просто встановити її в чашу і перевернути;
- Під час приготування пирога кришку мультиварки відкривати не можна;
- У всіх моделях мульиварки (редмонд, поларіс, панасонік тощо) для приготування пирогів використовують один і той же режим «Випічка». Експериментувати з іншими програмами не варто.