Паста карбонара з беконом і вершками – 5 рецептів з фото покроково
Смачна паста карбонара з беконом, куркою і вершками
Неймовірно ситна і смачна паста, з двома видами м’яса і ніжним вершковим соусом. Для приготування краще брати куряче філе, яке не вимагає особливого приготування. Підкопчений бекон надає страві легкий пікантний присмак.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
Спагетті – 300 г;
Вершки 20-процентні – 130 мл;
Бекон копчений – 40 г;
Філе куряче – 180 г;
Яйце куряче – 3 шт.;
Пармезан – 50 г;
Насіння кунжуту – 15 г;
Сіль, сушений базилік, мелений чорний перець – на смак;
Олія оливкова – 2-3 ст. л.;
Зубки часнику – 2 шт.
Процес приготування:
Філе курки і бекон порізати на дрібні кубики, влити в сковороду оливкове масло і обсмажити до готовності.
Зубчики часнику очистити від луски, промити у воді, дрібно покришити, потерти на дрібній тертці або пропустити через прес. Додати часник до м’яса і смажити все разом, постійно помішуючи, близько 2 хв.
Додати в сковороду до маси вершки, посолити. Тушкувати все на слабкому вогні, щоб не допустити згортання вершків.
Спагетті потрібно купувати виключно з твердих сортів пшениці. Закип’ятити в каструлі воду, додати туди трохи солі і оливкової олії. Відварити спагеті до такого стану, коли вони будуть ще злегка липнути до зубів.
Для соусу відокремити жовтки від білків (білки не знадобляться). Жовтки об’єднати, збиваючи виделкою, додати до них сіль, сушений базилік (можна замінити сумішшю італійських трав), кунжут і натертий на дрібній тертці пармезан.
Коли спагетті будуть готові, відкинути їх на друшляк, потім швидко перемістити в сковороду до м’яса, залити все соусом і тушкувати на повільному вогні близько 2-3 хв.
Готову страву відразу ж спожити в гарячому вигляді.