Паста карбонара з беконом і вершками – 5 рецептів з фото покроково

Смачна паста карбонара з беконом, куркою і вершками

Неймовірно ситна і смачна паста, з двома видами м’яса і ніжним вершковим соусом. Для приготування краще брати куряче філе, яке не вимагає особливого приготування. Підкопчений бекон надає страві легкий пікантний присмак.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Спагетті – 300 г;
  • Вершки 20-процентні – 130 мл;
  • Бекон копчений – 40 г;
  • Філе куряче – 180 г;
  • Яйце куряче – 3 шт.;
  • Пармезан – 50 г;
  • Насіння кунжуту – 15 г;
  • Сіль, сушений базилік, мелений чорний перець – на смак;
  • Олія оливкова – 2-3 ст. л.;
  • Зубки часнику – 2 шт.

Процес приготування:

  • Філе курки і бекон порізати на дрібні кубики, влити в сковороду оливкове масло і обсмажити до готовності.
  • Зубчики часнику очистити від луски, промити у воді, дрібно покришити, потерти на дрібній тертці або пропустити через прес. Додати часник до м’яса і смажити все разом, постійно помішуючи, близько 2 хв.
  • Додати в сковороду до маси вершки, посолити. Тушкувати все на слабкому вогні, щоб не допустити згортання вершків.
  • Спагетті потрібно купувати виключно з твердих сортів пшениці. Закип’ятити в каструлі воду, додати туди трохи солі і оливкової олії. Відварити спагеті до такого стану, коли вони будуть ще злегка липнути до зубів.
  • Для соусу відокремити жовтки від білків (білки не знадобляться). Жовтки об’єднати, збиваючи виделкою, додати до них сіль, сушений базилік (можна замінити сумішшю італійських трав), кунжут і натертий на дрібній тертці пармезан.
  • Коли спагетті будуть готові, відкинути їх на друшляк, потім швидко перемістити в сковороду до м’яса, залити все соусом і тушкувати на повільному вогні близько 2-3 хв.
  • Готову страву відразу ж спожити в гарячому вигляді.
  • Приємного апетиту!