Паста карбонара з беконом і вершками – 5 рецептів з фото покроково
Паста карбонара з додаванням грибів
Якщо у приготуванні пасти використовуються гриби, для цих цілей краще брати печериці: вони мають яскраво-вираженим сильним ароматом, особливо якщо їх обсмажити з часником, а також досить швидко готуються.
Час готування: 35 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
Спагетті – 0,5 кг;
Печериці свіжі – 230 г;
Бекон копчений – 160 г;
Вершки 20-процентні – 1 склянка;
Масло вершкове 82,5 % ‑ 30 г;
Цибуля ріпчаста – півголівки;
Сіль, спеції і суміш перців – на свій смак.
Процес приготування:
Гриби промити холодною водою, обсушити на паперових рушниках і дати стекти рідини. Порізати печериці тонкими скибочками. Лук очистити, розрізати навпіл або порізати на невеликі шматочки.
Сковороду поставити на середній вогонь з рослинним маслом. Обсмажити гриби з цибулею до легкої рум’яності, дочекатися, поки з них не випарується вся вода.
Бекон порізати на тонкі скибочки. У сковороду до грибів додати вершки, посолити, поперчити, варити на слабкому вогні близько 5-8 хв., постійно помішуючи соус. Спробувати на сіль і приправи, при необхідності відрегулювати.
Відварити спагеті способом, зазначеним на упаковці. Бажано вимкнути і процідити макарони за 1-2 хв. до закінчення варіння.
У тарілку для подачі викласти спагеті, додати бекон, полити зверху все приготованим соусом. Є пасту потрібно відразу ж, оскільки в холодному вигляді вона вже не така смачна, а розігрівати в мікрохвильовій печі її не рекомендується.