Паста карбонара з беконом і вершками – 5 рецептів з фото покроково
Ніжна паста карбонара з беконом, шинкою і вершками
У даному рецепті можна поекспериментувати і взяти будь-які макарони, не обов’язково макарони (спіральки, човники і т. д.). Головна умова – вони повинні складатися з борошна твердих сортів пшениці. Велика кількість м’яса і великі порції дозволять ситно і смачно нагодувати всю сім’ю. Таке блюдо чудово підійде для спільного святкового вечора.
Час приготування: 45 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
Макарони – 0,5 кг;
Пармезан – 320 г;
Вершки 20-процентні – 300 г;
Бекон – 180 г;
Шинка – 320 г;
Олія оливкова – 10 мл;
Яйця курячі – 3 шт.;
Сіль, приправи – на свій смак.
Процес приготування:
У каструлю налити води, підсолити її і закип’ятити. Додати макарони будь-якої форми і варити по інструкції, зазначеної на упаковці, до готовності, постійно помішуючи, щоб вони не прилипли до дна каструлі.
Тим часом у сковороду влити оливкову олію. Шинку і бекон порізати тонкими довгими скибочками і обсмажити на олії.
У невеликій глибокій мисці змішати 3 яйця, спеції і вершки. Злегка збити соус до однорідної консистенції.
Пармезан або будь-який інший твердий сир дрібно натерти на тертці і додати в соус порціями, щоразу добре перемішуючи.
Приготовані макарони вийняти шумівкою з каструлі, перекласти в сковороду до м’яса, все добре перемішати. Додати до маси соус і знову все перемішати. При бажанні можна додати ще трохи вершків безпосередньо в сковороду, якщо потрібна ще більш соковита паста. Тушкувати на слабкому вогні 1-2 хв.
Готову пасту карбонара розкласти в тарілки, присипати дрібно натертим сиром і дрібно нарізаною зеленню (петрушкою або руколою).