Паста карбонара з беконом і вершками – 5 рецептів з фото покроково

Ніжна паста карбонара з беконом, шинкою і вершками

У даному рецепті можна поекспериментувати і взяти будь-які макарони, не обов’язково макарони (спіральки, човники і т. д.). Головна умова – вони повинні складатися з борошна твердих сортів пшениці. Велика кількість м’яса і великі порції дозволять ситно і смачно нагодувати всю сім’ю. Таке блюдо чудово підійде для спільного святкового вечора.

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Макарони – 0,5 кг;
  • Пармезан – 320 г;
  • Вершки 20-процентні – 300 г;
  • Бекон – 180 г;
  • Шинка – 320 г;
  • Олія оливкова – 10 мл;
  • Яйця курячі – 3 шт.;
  • Сіль, приправи – на свій смак.

Процес приготування:

  • У каструлю налити води, підсолити її і закип’ятити. Додати макарони будь-якої форми і варити по інструкції, зазначеної на упаковці, до готовності, постійно помішуючи, щоб вони не прилипли до дна каструлі.
  • Тим часом у сковороду влити оливкову олію. Шинку і бекон порізати тонкими довгими скибочками і обсмажити на олії.
  • У невеликій глибокій мисці змішати 3 яйця, спеції і вершки. Злегка збити соус до однорідної консистенції.
  • Пармезан або будь-який інший твердий сир дрібно натерти на тертці і додати в соус порціями, щоразу добре перемішуючи.
  • Приготовані макарони вийняти шумівкою з каструлі, перекласти в сковороду до м’яса, все добре перемішати. Додати до маси соус і знову все перемішати. При бажанні можна додати ще трохи вершків безпосередньо в сковороду, якщо потрібна ще більш соковита паста. Тушкувати на слабкому вогні 1-2 хв.
  • Готову пасту карбонара розкласти в тарілки, присипати дрібно натертим сиром і дрібно нарізаною зеленню (петрушкою або руколою).
  • Приємного апетиту!