Паста карбонара з беконом і вершками – 5 рецептів з фото покроково
Рецепт пасти карбонара з беконом і вершками без яєць
У класичному рецепті пасти використовуються курячі жовтки, які не піддаються термічній обробці. Сальмонела, якої іноді можуть бути уражені навіть яйця з магазину, гине при обробці теплом 60 градусах протягом 12 хв. Якщо ризикувати здоров’ям не хочеться або блюдо будуть пробувати маленькі діти, рецепт пасти без яєць – ідеальний вихід.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 2.
Інгредієнти:
Спагетті – 160 г;
Бекон – 130 г;
Вершки 15-процентні – ¼ склянки;
Масло рослинне – 1,5 ст. л.;
Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
Часник сушений в гранулах – 2 щіпки;
Пармезан або будь-який твердий гострий сир – 50 г;
Зелень, сіль і перець – на свій смак.
Процес приготування:
Закип’ятити воду в каструлі, посолити і викласти її туди спагетті, не ламаючи їх. Через 1-2 хв. нижня частина макаронів розм’якне, тоді можна буде їх акуратно опустити під воду цілком і залишити варитися протягом 5-7 хв.
Тим часом цибулю очистити від лушпиння, сполоснути і дрібно порізати на кубики.
У сковороду налити олії, поставити її на плиту і розігріти на середньому вогні. Обсмажити цибулю до золотистого кольору, постійно помішуючи і не допускаючи пригорання.
Порізати бекон кубиками або брусочками. При бажанні можна взяти навпіл бекон, шинку або повністю замінити перше другим. Всипати в сковороду до цибулі і смажити близько 1-2 хв., додавши часник сушений.
На дрібній тертці потерти сир. В невелику глибоку тарілку влити вершки, порціями всипати сир, постійно заважаючи.
Дійшли до готовності спагеті шумівкою перекласти в сковороду до м’яса.
Додати соус з сиру та вершків до страви, посолити і поперчити макарони.
Обережно перемішати отриману масу і тушкувати в сковороді ще приблизно 1 хв. на слабкому вогні.
Розкласти готову страву по тарілках, присипати невеликою кількістю тертого сиру і дрібно нарубаною зеленню.