Паста карбонара з беконом і вершками – 5 рецептів з фото покроково

Рецепт пасти карбонара з беконом і вершками без яєць

У класичному рецепті пасти використовуються курячі жовтки, які не піддаються термічній обробці. Сальмонела, якої іноді можуть бути уражені навіть яйця з магазину, гине при обробці теплом 60 градусах протягом 12 хв. Якщо ризикувати здоров’ям не хочеться або блюдо будуть пробувати маленькі діти, рецепт пасти без яєць – ідеальний вихід.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Спагетті – 160 г;
  • Бекон – 130 г;
  • Вершки 15-процентні – ¼ склянки;
  • Масло рослинне – 1,5 ст. л.;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • Часник сушений в гранулах – 2 щіпки;
  • Пармезан або будь-який твердий гострий сир – 50 г;
  • Зелень, сіль і перець – на свій смак.

Процес приготування:

  • Закип’ятити воду в каструлі, посолити і викласти її туди спагетті, не ламаючи їх. Через 1-2 хв. нижня частина макаронів розм’якне, тоді можна буде їх акуратно опустити під воду цілком і залишити варитися протягом 5-7 хв.
  • Тим часом цибулю очистити від лушпиння, сполоснути і дрібно порізати на кубики.
  • У сковороду налити олії, поставити її на плиту і розігріти на середньому вогні. Обсмажити цибулю до золотистого кольору, постійно помішуючи і не допускаючи пригорання.
  • Порізати бекон кубиками або брусочками. При бажанні можна взяти навпіл бекон, шинку або повністю замінити перше другим. Всипати в сковороду до цибулі і смажити близько 1-2 хв., додавши часник сушений.
  • На дрібній тертці потерти сир. В невелику глибоку тарілку влити вершки, порціями всипати сир, постійно заважаючи.
  • Дійшли до готовності спагеті шумівкою перекласти в сковороду до м’яса.
  • Додати соус з сиру та вершків до страви, посолити і поперчити макарони.
  • Обережно перемішати отриману масу і тушкувати в сковороді ще приблизно 1 хв. на слабкому вогні.
  • Розкласти готову страву по тарілках, присипати невеликою кількістю тертого сиру і дрібно нарубаною зеленню.
  • Приємного апетиту!