Оладки з кабачків

Пісні оладки з кабачків і картоплі

Оладки з кабачків і картоплі — страва з золотою серединою. Оладки виходять соковитіше і ніжніше, ніж звичайні дранники з картоплі, і смачніше, ситніше, ніж оладки з кабачків. Щоб урізноманітнити смак, додайте в тісто терту моркву і зелений лук. З рецепту виключені яйця, але це не псує ні смак страви, ні його зовнішній вигляд. Подавайте такі оладки з соусом на основі пісного майонезу і часнику.
Інгредієнти:

  • Кабачок — 500 г;
  • Картопля — 500 г;
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • Борошно — 2 ст. л.;
  • Часник — 2 зубчики;
  • Кріп, петрушка;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування

  • Кабачок, картоплю, цибулю промиваємо, очищаємо. Якщо кабачок молодий, то шкірку можна не видаляти.
  • Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, зелень дрібно шаткуємо. Кабачок і картоплю натираємо на тертці. Овочі перекладаємо в окрему ємність. Додаємо сіль, перець, борошно. Все добре перемішуємо.
  • Оладки обсмажуємо в рослинному маслі на сильно розігрітій стороні.
  • Подаємо з пісним майонезом, який додаємо пропущений через прес часник.

Тепер ви знаєте, як готувати оладки з кабачків. Приємного апетиту!
Приготувати оладки з кабачків зовсім нескладно: з таким завданням впорається будь-яка господиня. Якщо ви збираєтеся зробити це блюдо, то зверніть увагу на корисні поради й деякі нюанси. Про те, як смачно приготувати оладки з кабачків розкажуть наші експерти:

  • Солити тісто слід в самому кінці, безпосередньо перед готуванням — так кабачки дадуть менше соку.
  • Борошно в тесті можна замінити на манку або вівсяні пластівці, при цьому стежте, щоб тісто виходило досить густим і за консистенцією нагадує сметану.
  • Пікантний смак оладкам додадуть часник, цибулю, зелень — сміливо додавайте ці продукти в тісто. Підійдуть і спеції, які кладуть в овочеві страви: сушений кріп, кмин, імбир, гвоздика. Для кольору можна покласти куркуму, тоді оладки вийдуть яскравими і дуже апетитними.
  • Обсмажувати оладки можна в будь-якому рослинному маслі. Приміром, відмінно підійде кукурудзяна, оливкова, кокосова або соняшникова.
  • Якщо для приготування оладок використовуються стиглі зрілі кабачки, то їх слід попередньо очистити від шкірки і видалити насіння. Молоді овочі можна не очищати.
  • Дуже смачними виходять кабачкові оладки з грибами, які слід подрібнити, обсмажити і додати в тісто. Підійдуть звичайні печериці.
  • Урізноманітнити смак оладки з кабачків можна, якщо додати трохи сиру, родзинок і цукру. Таке солодке страви обов’язково оцінять діти.
  • Кабачкові оладки стануть ідеальним стравою для сніданку, підвечірку і легкого вечері, адже калорійність цієї страви невисока.
  • Блюдо придбає цікавий смак і стане більш поживним, якщо в кабачкове тісто додати м’ясний фарш, дрібно нарізане куряче філе, бекон або копчену ковбасу.
  • Подавайте оладки гарячими, теплими і холодними — в кожному разі вони мають свій смак. Як і до будь-яких оладок, до кабачковым чудово підійде сметана, майонез або йогурт. Втім, дуже смачно подати цю страву і з овочевим салатом.