Оладки з кабачків

Дієтичні оладки з кабачків в духовці

Оладки по цьому рецепту готується в духовці, а не обсмажують в олії на сковороді. Страву подають із пікантним білим соусом — низькокалорійним і дуже ніжним. Можна трохи урізноманітнити страву і в тісто додати терту моркву — так вийде ще корисніше. Любителі хрустких оладок можуть обсмажити їх на сковороді. Картопля в цьому рецепті при бажанні замінити брокколі.
Інгредієнти:

  • Кабачок — 500 г;
  • Картопля — 500 г;
  • Яйце — 1 шт;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Сіль, перець.

Соус:

  • Натуральний йогурт — 200 г;
  • Свіжий огірок — 2 шт.;
  • Зелень — пучок (петрушка, кріп);
  • Часник — 2 зубчики;
  • Перець, сіль.

Спосіб приготування:

  • Кабачки і картопля очищаємо, натираємо на тертці, віджимаємо сік, перекладаємо в окрему ємність, додаємо нарізану цибулю.
  • У масу вбиваємо яйце, все перемішуємо, солимо, перчимо.
  • Оладки викладаємо на деко (попередньо застеляємо пергаментом) на деякій відстані один від одного: в процесі викладання тісто трохи розтечеться.
  • Випікаємо в духовці (2000С) 20 хвилин.
  • Приготуємо соус. Виливаємо В миску йогурт.
  • Огірок натираємо на тертці.
  • Часник очищаємо, подрібнюємо, зелень дрібно шаткуємо.
  • Всі інгредієнти з’єднуємо з йогуртом, перемішуємо.
  • Готові оладки виймаємо з духовки, подаємо з соусом.