Дієтичні оладки з кабачків в духовці
Оладки по цьому рецепту готується в духовці, а не обсмажують в олії на сковороді. Страву подають із пікантним білим соусом — низькокалорійним і дуже ніжним. Можна трохи урізноманітнити страву і в тісто додати терту моркву — так вийде ще корисніше. Любителі хрустких оладок можуть обсмажити їх на сковороді. Картопля в цьому рецепті при бажанні замінити брокколі.
Інгредієнти:
- Кабачок — 500 г;
- Картопля — 500 г;
- Яйце — 1 шт;
- Цибуля — 1 шт.;
- Сіль, перець.
Соус:
- Натуральний йогурт — 200 г;
- Свіжий огірок — 2 шт.;
- Зелень — пучок (петрушка, кріп);
- Часник — 2 зубчики;
- Перець, сіль.
Спосіб приготування:
- Кабачки і картопля очищаємо, натираємо на тертці, віджимаємо сік, перекладаємо в окрему ємність, додаємо нарізану цибулю.
- У масу вбиваємо яйце, все перемішуємо, солимо, перчимо.
- Оладки викладаємо на деко (попередньо застеляємо пергаментом) на деякій відстані один від одного: в процесі викладання тісто трохи розтечеться.
- Випікаємо в духовці (2000С) 20 хвилин.
- Приготуємо соус. Виливаємо В миску йогурт.
- Огірок натираємо на тертці.
- Часник очищаємо, подрібнюємо, зелень дрібно шаткуємо.
- Всі інгредієнти з’єднуємо з йогуртом, перемішуємо.
- Готові оладки виймаємо з духовки, подаємо з соусом.