Оладки з кабачків

Оладки з кабачків і гарбуза на кефірі

Оладки, приготовані за цим рецептом, завдяки кефіру, виходять неймовірно ніжними, м’якими і ніжними. Якщо хочете урізноманітнити блюдо, додайте в тісто ріпчасту або зелену цибулю, подрібнений часник.
Інгредієнти:

  • Кабачок — 500 г;
  • Гарбуз — 500 г;
  • Яйце — 2 шт.;
  • Борошно — 1 ст.;
  • Кефір — 1 склянка;
  • Цукор — 2 ч. л.;
  • Сода — 1 ч. л.;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Кабачки і гарбуз очищаємо, м’якоть натираємо на тертці. Якщо кабачки молоді, то залишаємо їх у шкірці.
  • Додаємо яйця, кефір, соду. Все добре перемішуємо.
  • Всипаємо борошно, цукор, сіль. Знову перемішуємо. Тісто має вийти густим.
  • Смажимо оладки на сковороді, викладаючи ложкою тісто в сильно розігріту олію. Не забуваємо перевертати, щоб рум’яна кірочка з’явилася з двох сторін.
  • Подаємо гарячими зі сметаною.