Оладки з кабачків і гарбуза на кефірі
Оладки, приготовані за цим рецептом, завдяки кефіру, виходять неймовірно ніжними, м’якими і ніжними. Якщо хочете урізноманітнити блюдо, додайте в тісто ріпчасту або зелену цибулю, подрібнений часник.
Інгредієнти:
- Кабачок — 500 г;
- Гарбуз — 500 г;
- Яйце — 2 шт.;
- Борошно — 1 ст.;
- Кефір — 1 склянка;
- Цукор — 2 ч. л.;
- Сода — 1 ч. л.;
- Сіль.
Спосіб приготування:
- Кабачки і гарбуз очищаємо, м’якоть натираємо на тертці. Якщо кабачки молоді, то залишаємо їх у шкірці.
- Додаємо яйця, кефір, соду. Все добре перемішуємо.
- Всипаємо борошно, цукор, сіль. Знову перемішуємо. Тісто має вийти густим.
- Смажимо оладки на сковороді, викладаючи ложкою тісто в сильно розігріту олію. Не забуваємо перевертати, щоб рум’яна кірочка з’явилася з двох сторін.
- Подаємо гарячими зі сметаною.