Морквяний пиріг

Морквяно-гарбузовий пиріг на кефірі

Фото морквяно-гарбузового пирога на кефірі

Морквяно-гарбузовий пиріг – оригінальний, хоча і простий, варіант закуски, яка анітрохи не зашкодить фігурі. Якщо ви більше любите солодку випічку, сміливо додавайте в тісто цукор, в іншому випадку – сіль і спеції за смаком. Замість кефіру відмінно підійде йогурт «Активія» без смакових добавок. Сир краще взяти знежирений, особливо, якщо хочеться знизити калорійність страви.
Інгредієнти:

  • 200 г моркви;
  • 300 г гарбуза;
  • 1 стакан знежиреного кефіру;
  • 200 г сиру;
  • 3 яйця;
  • Сіль або цукор на вибір.

Спосіб приготування:

  • Нарізати м’якоть гарбуза невеликими кубиками, залити водою і проварити 5 хвилин.
  • Натерти очищену моркву на крупній тертці.
  • Змішати овочі відразу з усіма іншими інгредієнтами в глибокій мисці, добре перешкодити.
  • Залити отриману суміш у форму для випікання, розігріти духовку до 170 градусів і готувати 1 годину.