Морквяно-гарбузовий пиріг на кефірі
Фото морквяно-гарбузового пирога на кефірі
Морквяно-гарбузовий пиріг – оригінальний, хоча і простий, варіант закуски, яка анітрохи не зашкодить фігурі. Якщо ви більше любите солодку випічку, сміливо додавайте в тісто цукор, в іншому випадку – сіль і спеції за смаком. Замість кефіру відмінно підійде йогурт «Активія» без смакових добавок. Сир краще взяти знежирений, особливо, якщо хочеться знизити калорійність страви.
Інгредієнти:
- 200 г моркви;
- 300 г гарбуза;
- 1 стакан знежиреного кефіру;
- 200 г сиру;
- 3 яйця;
- Сіль або цукор на вибір.
Спосіб приготування:
- Нарізати м’якоть гарбуза невеликими кубиками, залити водою і проварити 5 хвилин.
- Натерти очищену моркву на крупній тертці.
- Змішати овочі відразу з усіма іншими інгредієнтами в глибокій мисці, добре перешкодити.
- Залити отриману суміш у форму для випікання, розігріти духовку до 170 градусів і готувати 1 годину.