Морквяний пиріг

Простий морквяний пиріг з кольрабі

Фото простого морквяного пирога з кольрабі

Якщо хочеться порадувати близьких смачним і корисним обідом, то цей пиріг стане справжньою знахідкою. Звичайно, замість кольрабі можна взяти звичайну білокачанну капусту, але смак страви стане більш повсякденним. Для рецепту також підійде готове тісто з супермаркету, якщо у вас катастрофічно не вистачає часу на його приготування.
Інгредієнти:

  • 500 г кольрабі;
  • 500 г моркви;
  • 100 г цибулі-шалот;
  • 3 яйця;
  • 100 г нежирної сметани;
  • 150 г борошна;
  • 80 г вершкового масла;
  • 20 г насіння гарбуза;
  • 100 мл нежирного молока;
  • 50 м води;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Вершкове масло охолодити, нарізати невеликими кубиками.
  • У ємність з маслом додати борошно, воду, щіпку солі і яйце, вимішати до однорідності.
  • Отримане тісто скатати в кулю, загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник.
  • Кольрабі нарізати скибочками, цибулю і моркву – кружечками.
  • Закип’ятити в каструлі воду, посолити, викласти цибулю, моркву і кольрабі.
  • Варити овочі 5-7 хвилин, охолодити і обсушити.
  • Два яйця змішати зі сметаною і молоком, посолити, поперчити, збити міксером.
  • Тісто розкачати і викласти у форму для випічки (форму змастити), зробити бортики.
  • Рівномірно розподілити овочеву начинку по поверхні тіста і залити яєчною заправкою.
  • Посипати пиріг очищеним гарбузовим насінням.
  • Готувати пиріг 45 хвилин при 200 градусів, заздалегідь розігрів духовку до зазначеної температури.