Простий морквяний пиріг з кольрабі
Фото простого морквяного пирога з кольрабі
Якщо хочеться порадувати близьких смачним і корисним обідом, то цей пиріг стане справжньою знахідкою. Звичайно, замість кольрабі можна взяти звичайну білокачанну капусту, але смак страви стане більш повсякденним. Для рецепту також підійде готове тісто з супермаркету, якщо у вас катастрофічно не вистачає часу на його приготування.
Інгредієнти:
- 500 г кольрабі;
- 500 г моркви;
- 100 г цибулі-шалот;
- 3 яйця;
- 100 г нежирної сметани;
- 150 г борошна;
- 80 г вершкового масла;
- 20 г насіння гарбуза;
- 100 мл нежирного молока;
- 50 м води;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Вершкове масло охолодити, нарізати невеликими кубиками.
- У ємність з маслом додати борошно, воду, щіпку солі і яйце, вимішати до однорідності.
- Отримане тісто скатати в кулю, загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник.
- Кольрабі нарізати скибочками, цибулю і моркву – кружечками.
- Закип’ятити в каструлі воду, посолити, викласти цибулю, моркву і кольрабі.
- Варити овочі 5-7 хвилин, охолодити і обсушити.
- Два яйця змішати зі сметаною і молоком, посолити, поперчити, збити міксером.
- Тісто розкачати і викласти у форму для випічки (форму змастити), зробити бортики.
- Рівномірно розподілити овочеву начинку по поверхні тіста і залити яєчною заправкою.
- Посипати пиріг очищеним гарбузовим насінням.
- Готувати пиріг 45 хвилин при 200 градусів, заздалегідь розігрів духовку до зазначеної температури.