Пиріг з млинців з яблуками і сиром
Цей пиріг важко назвати повсякденним десертом. Завдяки ніжному смаку та гарного оформлення, він сам по собі створює в будинку відчуття свята. Горішки краще взяти лісові, а яблука не дуже кислі. Для прикраси можна використовувати зерна граната, свіжі фрукти, глазур і пр.
Інгредієнти:
- 250 г борошна;
- 2 яйця;
- 300 мл молока;
- 100 г цукру;
- 2 ст. л. крохмалю;
- 1 щіпка солі;
- 800 г яблук;
- 2 ст. л. кориці;
- 50 г вершкового масла;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 80 г родзинок;
- 700 г сиру;
- 4 ст. л. вершків;
- 40 г горіхів.
Спосіб приготування:
- Висипати в одну ємність борошно, крохмаль і сіль, змішати.
- Вбити в сухі інгредієнти яйця, додати половину цукру і добре вимісити.
- Залити молоко, довести тісто до однорідності.
- Додати рослинне масло, ще раз перемішати і посмажити млинці.
- Змішати блендером сир і вершки.
- На дно круглої форми акуратно викласти 4 готових млинчика.
- Верхній млинець покрити товстим шаром сирної начинки.
- Накрити сир ще двома млинцями, зверху посипати подрібненими горішками.
- Викласти ще 2 млинчика.
- На сковороді розтопити вершкове олію, висипати цукор, що залишився.
- Постійно помішуючи, довести цукор до золотистого кольору.
- Яблука почистити, видалити насіння і нарізати тонкими часточками.
- Обсмажити яблука в маслі з цукром, посипати корицею.
- Викласти фрукти в форму і накрити ще одним млинцем.
- Залишити пиріг у холодильнику на кілька годин.