Млинці з сиром

Пиріг з млинців з яблуками і сиром

Цей пиріг важко назвати повсякденним десертом. Завдяки ніжному смаку та гарного оформлення, він сам по собі створює в будинку відчуття свята. Горішки краще взяти лісові, а яблука не дуже кислі. Для прикраси можна використовувати зерна граната, свіжі фрукти, глазур і пр.
Інгредієнти:

  • 250 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 300 мл молока;
  • 100 г цукру;
  • 2 ст. л. крохмалю;
  • 1 щіпка солі;
  • 800 г яблук;
  • 2 ст. л. кориці;
  • 50 г вершкового масла;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 80 г родзинок;
  • 700 г сиру;
  • 4 ст. л. вершків;
  • 40 г горіхів.

Спосіб приготування:

  • Висипати в одну ємність борошно, крохмаль і сіль, змішати.
  • Вбити в сухі інгредієнти яйця, додати половину цукру і добре вимісити.
  • Залити молоко, довести тісто до однорідності.
  • Додати рослинне масло, ще раз перемішати і посмажити млинці.
  • Змішати блендером сир і вершки.
  • На дно круглої форми акуратно викласти 4 готових млинчика.
  • Верхній млинець покрити товстим шаром сирної начинки.
  • Накрити сир ще двома млинцями, зверху посипати подрібненими горішками.
  • Викласти ще 2 млинчика.
  • На сковороді розтопити вершкове олію, висипати цукор, що залишився.
  • Постійно помішуючи, довести цукор до золотистого кольору.
  • Яблука почистити, видалити насіння і нарізати тонкими часточками.
  • Обсмажити яблука в маслі з цукром, посипати корицею.
  • Викласти фрукти в форму і накрити ще одним млинцем.
  • Залишити пиріг у холодильнику на кілька годин.