Млинці з сиром

Кожна господиня точно знає, як приготувати млинці з сиром. Вони часті гості на столі під час сніданку, оскільки поєднують в собі і приємний смак, і цілий набір корисних речовин. Найчастіше млинці з сиром готують солодкими, доповнюючи медом, згущеним молоком або варенням. Солоне ж блюдо використовують як закуску для святкового столу, або ж подають зі сметаною для сімейного обіду.
Якщо розглядати млинці з сиром в якості десерту, то відкривається просто неосяжний простір для кулінарних фантазій. Вони гарні і самі по собі, і з іншими солодкими продуктами. Так в них додають сухофрукти, фрукти і ягоди, горішки, шоколад, мед та ін. Крім того, з млинців з сиром виходять чудові пироги і торти. До них підходять будь крему і начинки, так і з оформленням страви зазвичай не виникає проблем.
Солоні млинці з сиром найчастіше доповнюють морепродуктів. Для цього найкраще підходить слабосолона риба. Тим не менш, можна обійтися і більш простим складом, просто вибравши солоний сир і змішавши його зі свіжою зеленню. Також можна додати в млинці гриби, твердий сир і улюблені спеції.
Для млинців з сиром підійде будь млинцеве тісто. Потрібно тільки відрегулювати кількість солі та цукру, в залежності від обраної начинки.

Млинці, фаршировані сиром і сьомгою

Цей рецепт стане приємним сюрпризом для любителів незвичайних страв. Ситна начинка перетворює млинці в ідеальну закуску, при цьому вони залишаються ніжними і буквально тануть у роті. Краще всього подавати страву з вершковим або сирним соусом.
Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна;
  • 1 яйце;
  • 1 цибулина;
  • 320 мл молока;
  • 2 ч. л. цукру;
  • 2 ч. л. вершкового масла;
  • 240 г сиру;
  • 1 пучок кропу;
  • 100 г слабосоленої сьомги;
  • 2 ст. л. сметани;
  • 4 ст. л. оливкової олії;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Збити яйце з однією ложкою цукру і дрібкою солі.
  • Додати в кілька етапів просіяне борошно і молоко.
  • Влити в тісто ложку оливкової олії, добре перемішати і залишити на 15 хвилин «відпочити».
  • Масло використовувати для смаження млинців.
  • Нарізати цибулю тонкими кільцями.
  • На сковороді розтопити невеликий шматочок вершкового масла, обсмажити цибулю.
  • Дрібно нарізати сьомгу і кріп, розім’яти виделкою сир.
  • Змішати сир, рибу, цибулю і кріп, додати ложку цукру.
  • Начинку заправити сметаною, посолити і поперчити за смаком.
  • Нафарширувати млинці, викладаючи начинку на край і згортаючи їх рулетами.
  • Змастити форму для випічки вершковим маслом, викласти млинці і запекти 10 хвилин при середній температурі.

 

Млинці на молоці з сиром та родзинками

Найбільш простий і доступний варіант начинки, який зробить млинці з сиром відмінним пригощанням до чаю або кави. Обсмажувати їх краще з обох сторін по 2-3 хвилини, щоб утворилася рум’яна кірочка. Кількість тесту розраховано приблизно на 7-8 млинчиків.
Інгредієнти:

  • 100 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 250 мл молока;
  • 1 щіпка солі;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 300 г сиру;
  • 50 г родзинок.

Спосіб приготування:

  • 1 яйце збити з сіллю і цукром до повного розчинення крупинок.
  • Додати до яйця молоко і рослинне масло, змішати до однорідності.
  • Засипати борошно і добре збити тісто, розбиваючи грудочки.
  • Розігріти сковороду, трохи змастивши її олією.
  • Вилити половину ополоника тесту на сковороду і посмажити млинець на середньому вогні.
  • Так само випекти інші млинці.
  • Розім’яти виделкою сир, родзинки промити під теплою водою і обсушити.
  • Змішати сир з родзинками, додати яйце і цукор за смаком.
  • Начинку добре перемішати і нафарширувати готові млинчики.

Торт з млинців з сиром і бананом

Млинцеві торти завжди відмінно просочуються і ідеально підкреслюють начинку. Така страва стане просто незамінним під час Масниці, та й у будь-який інший день дозволить порадувати близьких оригінальним десертом. Млинці можна приготувати за своїм фірмовим рецептом. Готовий торт рекомендується посипати цукровою пудрою або тертим шоколадом.
Інгредієнти:

  • 8 готових млинців;
  • 100 г цукру;
  • 4 банана;
  • 400 г сиру;
  • 200 г сметани;
  • Ванілін.

Спосіб приготування:

  • У чашу блендера викласти сир, ванілін, цукор і сметану, добре збити.
  • Банани нарізати тонкими кружечками.
  • Викласти на плоске блюдо перший млинець і змащуємо його столовою ложкою сирного крему.
  • Рівномірно розкласти поверх сиру шматочки банана.
  • Викласти наступний млинець і повторювати весь процес, поки не закінчаться інгредієнти.
  • Верхній млинець також змастити кремом.

Пиріг з млинців з яблуками і сиром

Цей пиріг важко назвати повсякденним десертом. Завдяки ніжному смаку та гарного оформлення, він сам по собі створює в будинку відчуття свята. Горішки краще взяти лісові, а яблука не дуже кислі. Для прикраси можна використовувати зерна граната, свіжі фрукти, глазур і пр.
Інгредієнти:

  • 250 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 300 мл молока;
  • 100 г цукру;
  • 2 ст. л. крохмалю;
  • 1 щіпка солі;
  • 800 г яблук;
  • 2 ст. л. кориці;
  • 50 г вершкового масла;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 80 г родзинок;
  • 700 г сиру;
  • 4 ст. л. вершків;
  • 40 г горіхів.

Спосіб приготування:

  • Висипати в одну ємність борошно, крохмаль і сіль, змішати.
  • Вбити в сухі інгредієнти яйця, додати половину цукру і добре вимісити.
  • Залити молоко, довести тісто до однорідності.
  • Додати рослинне масло, ще раз перемішати і посмажити млинці.
  • Змішати блендером сир і вершки.
  • На дно круглої форми акуратно викласти 4 готових млинчика.
  • Верхній млинець покрити товстим шаром сирної начинки.
  • Накрити сир ще двома млинцями, зверху посипати подрібненими горішками.
  • Викласти ще 2 млинчика.
  • На сковороді розтопити вершкове олію, висипати цукор, що залишився.
  • Постійно помішуючи, довести цукор до золотистого кольору.
  • Яблука почистити, видалити насіння і нарізати тонкими часточками.
  • Обсмажити яблука в маслі з цукром, посипати корицею.
  • Викласти фрукти в форму і накрити ще одним млинцем.
  • Залишити пиріг у холодильнику на кілька годин.

Начинка для млинців з сиру і вишні

Поєднання вишні і сиру завжди дає в результаті дуже ніжну і м’яку начинку. Ягоди при цьому потрібно довести до консистенції густого киселю і не викладати їх на блін занадто багато, щоб начинка не витікала. Крохмаль краще взяти кукурудзяний, а кількість цукру регулювати на свій розсуд.
Інгредієнти:

  • 100 г вишні;
  • 200 г сиру;
  • 3 ст. л. крохмалю;
  • 70 мл води;
  • 100 г цукру.

Спосіб приготування:

  • Крохмаль розвести у воді, поставити на середній вогонь.
  • Додати в каструльку вишні і половину цукру.
  • Довести отриману суміш до кипіння.
  • В окремій ємності розтерти сир з цукром.
  • Викласти на млинець трохи сирної начинки, зверху додати вишні.
  • Згорнути блін конвертом.

Тепер ви знаєте, як готувати млинці з сиром. Приємного апетиту!
Млинці з сиром прийнято вважати десертним стравою, але при бажанні вони можуть стати і відмінною солоної закускою. При цьому спосіб приготування практично не зміниться за винятком начинки. Як зробити млинці з сиром в тому або іншому варіанті, можна дізнатися з наступних корисних порад:

  • Для торта або пирога краще зробити тонкі млинчики, щоб тісто краще просочилося. В інших випадках вони повинні бути товстіший, інакше млинець може порватися від важкої начинки;
  • Якщо тісто для млинців виходить дуже густим, можна розбавити її чистою водою;
  • Для рум’яної скоринки млинці після приготування потрібно запекти в духовці 10-15 хвилин. При цьому можна полити їх улюбленим соусом;
  • Перед тим, як фарширувати млинці, сир потрібно максимально подрібнити. Тоді начинка буде більш ніжною;
  • Якщо в сирі занадто багато рідини (сироватки), викладіть його на марлю і злегка відіжміть.