Кожна господиня точно знає, як приготувати млинці з сиром. Вони часті гості на столі під час сніданку, оскільки поєднують в собі і приємний смак, і цілий набір корисних речовин. Найчастіше млинці з сиром готують солодкими, доповнюючи медом, згущеним молоком або варенням. Солоне ж блюдо використовують як закуску для святкового столу, або ж подають зі сметаною для сімейного обіду.
Якщо розглядати млинці з сиром в якості десерту, то відкривається просто неосяжний простір для кулінарних фантазій. Вони гарні і самі по собі, і з іншими солодкими продуктами. Так в них додають сухофрукти, фрукти і ягоди, горішки, шоколад, мед та ін. Крім того, з млинців з сиром виходять чудові пироги і торти. До них підходять будь крему і начинки, так і з оформленням страви зазвичай не виникає проблем.
Солоні млинці з сиром найчастіше доповнюють морепродуктів. Для цього найкраще підходить слабосолона риба. Тим не менш, можна обійтися і більш простим складом, просто вибравши солоний сир і змішавши його зі свіжою зеленню. Також можна додати в млинці гриби, твердий сир і улюблені спеції.
Для млинців з сиром підійде будь млинцеве тісто. Потрібно тільки відрегулювати кількість солі та цукру, в залежності від обраної начинки.
Млинці, фаршировані сиром і сьомгою
Цей рецепт стане приємним сюрпризом для любителів незвичайних страв. Ситна начинка перетворює млинці в ідеальну закуску, при цьому вони залишаються ніжними і буквально тануть у роті. Краще всього подавати страву з вершковим або сирним соусом.
Інгредієнти:
- 1 склянка борошна;
- 1 яйце;
- 1 цибулина;
- 320 мл молока;
- 2 ч. л. цукру;
- 2 ч. л. вершкового масла;
- 240 г сиру;
- 1 пучок кропу;
- 100 г слабосоленої сьомги;
- 2 ст. л. сметани;
- 4 ст. л. оливкової олії;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Збити яйце з однією ложкою цукру і дрібкою солі.
- Додати в кілька етапів просіяне борошно і молоко.
- Влити в тісто ложку оливкової олії, добре перемішати і залишити на 15 хвилин «відпочити».
- Масло використовувати для смаження млинців.
- Нарізати цибулю тонкими кільцями.
- На сковороді розтопити невеликий шматочок вершкового масла, обсмажити цибулю.
- Дрібно нарізати сьомгу і кріп, розім’яти виделкою сир.
- Змішати сир, рибу, цибулю і кріп, додати ложку цукру.
- Начинку заправити сметаною, посолити і поперчити за смаком.
- Нафарширувати млинці, викладаючи начинку на край і згортаючи їх рулетами.
- Змастити форму для випічки вершковим маслом, викласти млинці і запекти 10 хвилин при середній температурі.
Млинці на молоці з сиром та родзинками
Найбільш простий і доступний варіант начинки, який зробить млинці з сиром відмінним пригощанням до чаю або кави. Обсмажувати їх краще з обох сторін по 2-3 хвилини, щоб утворилася рум’яна кірочка. Кількість тесту розраховано приблизно на 7-8 млинчиків.
Інгредієнти:
- 100 г борошна;
- 2 яйця;
- 250 мл молока;
- 1 щіпка солі;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 2 ст. л. цукру;
- 300 г сиру;
- 50 г родзинок.
Спосіб приготування:
- 1 яйце збити з сіллю і цукром до повного розчинення крупинок.
- Додати до яйця молоко і рослинне масло, змішати до однорідності.
- Засипати борошно і добре збити тісто, розбиваючи грудочки.
- Розігріти сковороду, трохи змастивши її олією.
- Вилити половину ополоника тесту на сковороду і посмажити млинець на середньому вогні.
- Так само випекти інші млинці.
- Розім’яти виделкою сир, родзинки промити під теплою водою і обсушити.
- Змішати сир з родзинками, додати яйце і цукор за смаком.
- Начинку добре перемішати і нафарширувати готові млинчики.
Торт з млинців з сиром і бананом
Млинцеві торти завжди відмінно просочуються і ідеально підкреслюють начинку. Така страва стане просто незамінним під час Масниці, та й у будь-який інший день дозволить порадувати близьких оригінальним десертом. Млинці можна приготувати за своїм фірмовим рецептом. Готовий торт рекомендується посипати цукровою пудрою або тертим шоколадом.
Інгредієнти:
- 8 готових млинців;
- 100 г цукру;
- 4 банана;
- 400 г сиру;
- 200 г сметани;
- Ванілін.
Спосіб приготування:
- У чашу блендера викласти сир, ванілін, цукор і сметану, добре збити.
- Банани нарізати тонкими кружечками.
- Викласти на плоске блюдо перший млинець і змащуємо його столовою ложкою сирного крему.
- Рівномірно розкласти поверх сиру шматочки банана.
- Викласти наступний млинець і повторювати весь процес, поки не закінчаться інгредієнти.
- Верхній млинець також змастити кремом.
Пиріг з млинців з яблуками і сиром
Цей пиріг важко назвати повсякденним десертом. Завдяки ніжному смаку та гарного оформлення, він сам по собі створює в будинку відчуття свята. Горішки краще взяти лісові, а яблука не дуже кислі. Для прикраси можна використовувати зерна граната, свіжі фрукти, глазур і пр.
Інгредієнти:
- 250 г борошна;
- 2 яйця;
- 300 мл молока;
- 100 г цукру;
- 2 ст. л. крохмалю;
- 1 щіпка солі;
- 800 г яблук;
- 2 ст. л. кориці;
- 50 г вершкового масла;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 80 г родзинок;
- 700 г сиру;
- 4 ст. л. вершків;
- 40 г горіхів.
Спосіб приготування:
- Висипати в одну ємність борошно, крохмаль і сіль, змішати.
- Вбити в сухі інгредієнти яйця, додати половину цукру і добре вимісити.
- Залити молоко, довести тісто до однорідності.
- Додати рослинне масло, ще раз перемішати і посмажити млинці.
- Змішати блендером сир і вершки.
- На дно круглої форми акуратно викласти 4 готових млинчика.
- Верхній млинець покрити товстим шаром сирної начинки.
- Накрити сир ще двома млинцями, зверху посипати подрібненими горішками.
- Викласти ще 2 млинчика.
- На сковороді розтопити вершкове олію, висипати цукор, що залишився.
- Постійно помішуючи, довести цукор до золотистого кольору.
- Яблука почистити, видалити насіння і нарізати тонкими часточками.
- Обсмажити яблука в маслі з цукром, посипати корицею.
- Викласти фрукти в форму і накрити ще одним млинцем.
- Залишити пиріг у холодильнику на кілька годин.
Начинка для млинців з сиру і вишні
Поєднання вишні і сиру завжди дає в результаті дуже ніжну і м’яку начинку. Ягоди при цьому потрібно довести до консистенції густого киселю і не викладати їх на блін занадто багато, щоб начинка не витікала. Крохмаль краще взяти кукурудзяний, а кількість цукру регулювати на свій розсуд.
Інгредієнти:
- 100 г вишні;
- 200 г сиру;
- 3 ст. л. крохмалю;
- 70 мл води;
- 100 г цукру.
Спосіб приготування:
- Крохмаль розвести у воді, поставити на середній вогонь.
- Додати в каструльку вишні і половину цукру.
- Довести отриману суміш до кипіння.
- В окремій ємності розтерти сир з цукром.
- Викласти на млинець трохи сирної начинки, зверху додати вишні.
- Згорнути блін конвертом.
Тепер ви знаєте, як готувати млинці з сиром. Приємного апетиту!
Млинці з сиром прийнято вважати десертним стравою, але при бажанні вони можуть стати і відмінною солоної закускою. При цьому спосіб приготування практично не зміниться за винятком начинки. Як зробити млинці з сиром в тому або іншому варіанті, можна дізнатися з наступних корисних порад:
- Для торта або пирога краще зробити тонкі млинчики, щоб тісто краще просочилося. В інших випадках вони повинні бути товстіший, інакше млинець може порватися від важкої начинки;
- Якщо тісто для млинців виходить дуже густим, можна розбавити її чистою водою;
- Для рум’яної скоринки млинці після приготування потрібно запекти в духовці 10-15 хвилин. При цьому можна полити їх улюбленим соусом;
- Перед тим, як фарширувати млинці, сир потрібно максимально подрібнити. Тоді начинка буде більш ніжною;
- Якщо в сирі занадто багато рідини (сироватки), викладіть його на марлю і злегка відіжміть.