Млинці на воді – улюблені рецепти

Млинці на воді — пісний варіант однієї з найбільш улюблених страв. Такі млинці готуються з мінімальної кількості інгредієнтів найпростішим способом. Їх можна приготувати і в піст, і в інші дні, коли в холодильнику бракує деяких складових. В основі рецепту лежить звичайна кип’ячена вода і борошно, але замість води можна використовувати мінералку і навіть солодкий сік. Для зв’язки інгредієнтів використовуються яйця, гашене сода або дріжджі. Від вибору сполучного інгредієнта залежить структура млинця: якщо використовувати дріжджі — млинці виходять пористі, якщо соду і яйця — тонкі, майже прозорі.
Млинці на воді можна приготувати на сніданок, подати як закуску або цілісний вечерю, начинивши їх несолодким наповнювачем: ікрою, червоною рибкою і вершковим сиром, шинкою і твердим сиром, м’ясом, вареними яйцями і зеленим цибулею, сиром. Найпростіший спосіб подачі — зі сметаною, медом або згущеним молоком. Але тим, хто дотримується посту, доведеться відкласти кулінарні експерименти з начинкою на більш відповідний час.