Оладки на молоці

Оладки на молоці – товсті млинці невеликого розміру, які смажать у великій кількості олії, відомі в багатьох країнах і в кожній з них існують свої способи приготування страви.
Куховарська книга налічує кілька десятків різноманітних рецептів цієї випічки. Є варіанти приготування оладок з прісного, здобного, дріжджового тесту, зі всілякими начинками і наповнювачами.
Зазвичай їх випікають з пшеничного борошна, але часто використовують і гречану, кукурудзяну, і ячмінь. Крім того, можна зустріти картопляні, кабачкові, морквяні оладки. Будь-який з цих видів можна спекти на воді, але краще для цих цілей взяти свіже молоко, яке змішують з яйцями, сіллю, цукром, содою і борошном. Тісто виходить густуватим, не таким рідким, як млинцеве.
Смажать оладки на розпеченій сковороді у великій кількості олії. Домашні оладки на свіжому молоці дуже смачні, але особливо вдалими і пишними вони виходять на кислому молоці, яке часто називають кисляком. За рахунок цього продукту випічка добре піднімається, стає пишною і повітряної. Готові оладки мають товщину близько 10 мм, вони набагато щільніше млинців, відрізняються ніжною і м’якою структурою.
За традиціями подають оладки зі свіжою холодною сметаною. У Північній Америці такі вироби пропонують з кленовим сиропом, в Норвегії — з ожиновим джемом, а в Англії оладки немислимі без яблучного повидла.