Сирники з манкою

Сирники з манкою всі чудово пам’ятають ще з дитинства, оскільки кожна турботлива мама напевно готує таке блюдо своїм малюкам з самого раннього віку. Справа в тому, що цей смачний і апетитний десерт вміло приховує в собі присутність сиру, від якого юні гурмани частенько намагаються відмовитися. Завдяки своїм живильним властивостям сирники ідеально підходять для початку плідного дня.
Для приготування сирників з манкою крупу змішують з цукром і свіжим сиром, регулюючи його жирність на свій розсуд. Також в тісто часто додають борошно, сметану та яйця. Пікантним доповненням можуть стати подрібнені сухофрукти, шматочки свіжих фруктів чи ягід, мак, згущене молоко, шоколад і навіть моркву.
Сирники з манкою найчастіше готують на сковороді з невеликим додаванням рослинної олії. Так вони виходять особливо пишними і відрізняються апетитною золотистою скоринкою. Тим не менш такий десерт легко можна запекти в духовці або мультиварці. По виду він буде нагадувати вівсяне печиво, але всередині залишиться м’яким і соковитим. Для самих маленьких їдців сирники готують навіть на пару. Також цей спосіб часто виручає під час дієти.
Сирники після приготування подають до столу трохи теплими. Їх кладуть на тарілку по 2-3 штучки, поливають варенням, згущеним молоком, джемом, розтопленим шоколадом або сметаною. Прикрасити страву можна збитими вершками і гілочками м’яти.